Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballen met ontbijtspek
Gehaktballen met ontbijtspek zijn niet alleen lekker bij het diner, maar ook als borrelhapje. Maak er gelijk wat meer, je kunt ze namelijk invriezen.
Kook:
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
10
ballen
Ook nodig
Braadpan
Ingrediënten
▢
1
kilo
gemengd gehakt
▢
1
ei
▢
1
zakje
gehaktkruiden
▢
1
tl
uienpoeder
▢
1
tl
knoflookpoeder
▢
1
tl
gemalen komijnzaad
▢
½
tl
cayennepeper
▢
½
tl
kurkuma
▢
150
gram
ontbijtspek
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Mix alle kruiden, het gehakt en een ei goed door elkaar. Gebruik hiervoor een vork, of gewoon je handen.
Maak met behulp van de cups vier grote en zes kleine gehaktballen. Omwikkel ze met ontbijtspek.
Verhit de roomboter met wat olie in een braadpan en braad de grote gehaktballen rondom goudbruin. Voeg dan de kleine gehaktballetjes toe.
Braad op laag vuur rustig verder tot het gehakt gaar is en het ontbijtspek lekker knapperig.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Voedingswaarden
Energie:
355
kcal
|
Koolhydraten:
1
gr
|
Eiwit:
32
gr
|
Vet:
24
gr
|
Waarvan verzadigd:
9
gr
|
Waarvan onverzadigd:
1
gr
|
Cholesterol:
126
mg
|
Zout:
753
gr
|
Vezels:
0.1
gr
Bewaaar recept
Opgeslagen!