Gehaktballen met ontbijtspek

Gehaktballen met ontbijtspek zijn eigenlijk altijd een succes. Als je ze maakt, maak dan zeker ook een aantal kleine gehaktballetjes. Heerlijk bij de borrel of in de lunchtrommel.

Van mealprep Friday had ik nog gehakt liggen. Ik zou rempah gaan maken, maar het zijn uiteindelijk ‘gewone’ gehaktballen en (lunch)gehaktballen met spek geworden. De lunchballen had ik omwikkeld met spek. Zowel koud als warm zijn ze lekker, dus stop ze gerust in je lunchtrommel! Salade erbij en klaar ben je.

Benodigdheden voor gehaktballen met ontbijtspek

Het is wel heel handig als je ook cupmaten in huis hebt, die gebruik ik altijd voor het maken van gehaktballen. Halve cupmaat voor ‘grote’ gehaktballen en ⅓ cupmaat voor de lunchballen. Zo krijg ik nooit commentaar dat de ene persoon een grotere bal krijgt dan de andere.

Bewaren

Wanneer de lunchballetjes klaar zijn, zijn de grote ballen ook klaar. Je kunt dus aan tafel terwijl de lunchballen staan af te koelen. Je kunt ze overigens ook prima invriezen, maak er dus gelijk een heleboel.

gehaktballen met spek

Gehaktballen met ontbijtspek

Gehaktballen met ontbijtspek zijn niet alleen lekker bij het diner, maar ook als borrelhapje. Maak er gelijk wat meer, je kunt ze namelijk invriezen.
Kook: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):10 ballen

Ook nodig

  • Braadpan

Ingrediënten

  • 1 kilo gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl kurkuma
  • 150 gram ontbijtspek

Instructies

  • Mix alle kruiden, het gehakt en een ei goed door elkaar. Gebruik hiervoor een vork, of gewoon je handen.
  • Maak met behulp van de cups vier grote en zes kleine gehaktballen. Omwikkel ze met ontbijtspek.
  • Verhit de roomboter met wat olie in een braadpan en braad de grote gehaktballen rondom goudbruin. Voeg dan de kleine gehaktballetjes toe.
  • Braad op laag vuur rustig verder tot het gehakt gaar is en het ontbijtspek lekker knapperig.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 355kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwit: 32gr | Vet: 24gr | Waarvan verzadigd: 9gr | Waarvan onverzadigd: 1gr | Cholesterol: 126mg | Zout: 753gr | Vezels: 0.1gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

2 gedachten over “Gehaktballen met ontbijtspek”

  1. hallo Silphya , als ik gehaktballen in een muffin blik maak gebruik ik altijd een ijslepel , dan heb je altijd de zelfde afmeting .groet Jan

    Beantwoorden
    • Hej Jan,

      Dat is inderdaad ook een goede tip. Dankjewel Jan. Helaas heb ik niet zo’n ijsschep als jij waarschijnlijk bedoelt en de schep die ik wel heb doet de truc niet. Maar voor mensen die geen cupmaten hebben: doe je voordeel met Jan zijn tip!

      Beantwoorden

Plaats een reactie