Gehaktballen met ontbijtspek zijn eigenlijk altijd een succes. Als je ze maakt, maak dan zeker ook een aantal kleine gehaktballetjes. Heerlijk bij de borrel of in de lunchtrommel.
Van mealprep Friday had ik nog gehakt liggen. Ik zou rempah gaan maken, maar het zijn uiteindelijk ‘gewone’ gehaktballen en (lunch)gehaktballen met spek geworden. De lunchballen had ik omwikkeld met spek. Zowel koud als warm zijn ze lekker, dus stop ze gerust in je lunchtrommel! Salade erbij en klaar ben je.
Benodigdheden voor gehaktballen met ontbijtspek
Het is wel heel handig als je ook cupmaten in huis hebt, die gebruik ik altijd voor het maken van gehaktballen. Halve cupmaat voor ‘grote’ gehaktballen en ⅓ cupmaat voor de lunchballen. Zo krijg ik nooit commentaar dat de ene persoon een grotere bal krijgt dan de andere.
Bewaren
Wanneer de lunchballetjes klaar zijn, zijn de grote ballen ook klaar. Je kunt dus aan tafel terwijl de lunchballen staan af te koelen. Je kunt ze overigens ook prima invriezen, maak er dus gelijk een heleboel.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!
hallo Silphya , als ik gehaktballen in een muffin blik maak gebruik ik altijd een ijslepel , dan heb je altijd de zelfde afmeting .groet Jan
Hej Jan,
Dat is inderdaad ook een goede tip. Dankjewel Jan. Helaas heb ik niet zo’n ijsschep als jij waarschijnlijk bedoelt en de schep die ik wel heb doet de truc niet. Maar voor mensen die geen cupmaten hebben: doe je voordeel met Jan zijn tip!