Dit recept was helaas verdwenen en op verzoek weer op de website geplaatst.
Pittige kip curry
Ingrediënten
- 2 rode pepers
- 2 tenen knoflook, voor bij de uien
- 1 grote ui
- 1 el kerriepoeder
- 1 el garam masala
- 2 tl kurkuma
- 1 tl gemalen komijnzaad
- ¾ tl kardemonpoeder
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 2 el suiker
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
- 20 gram roomboter
- 1 beker slagroom, 250 ml
- 2 kipfilets
- 2 tenen knoflook, voor bij de kip
- 1 rode paprika
- 150 gram diepvries erwtjes
- 250 gram champignons, in plakjes gesneden
- 300 gram rijst
Instructies
- Hak de peper en knoflook in piepkleine stukjes en snipper de ui. Zet dit allemaal opzij in een bakje en maal er wat peper en zout boven.
- Schep alle specerijen in een ander bakje en zet dit ook opzij.
- Snijd de paprika in zeer dunne reepjes en leg opzij.
- Snijd de kip in blokjes en leg er twee gepelde tenen knoflook bij.
- Kook nu de rijst gaar zoals je bent gewend te doen.
- Verhit in een pannetje 20 gram roomboter en fruit hierin alles uit het bakje met uien, peper etc.
- Zodra de uien verkleuren en glazig zijn (na ongeveer 6 minuten) voeg je alle specerijen uit het andere bakje toe en bak je dit ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg nu de slagroom toe en breng aan de kook, laat dan 1,5 tot 2 minuten zachtjes pruttelen.
- Verhit ondertussen in een wok of hapjespan een klontje roomboter en bak hierin de kipstukjes rondom goudbruin. Voeg wat zout en peper toe en pers de twee tenen knoflook er boven uit.
- Doe dan de paprika en champignons erbij en bak tot de kip gaar is en de champignons bruin gekleurd zijn.
- Schep de diepvrieserwtjes erdoor en bak deze kort mee, ze moeten niet zacht worden maar nog een beetje knapperig blijven.
- Vervolgens voeg je de saus toe en laat je het geheel nog een minuut of 3 pruttelen.
- Serveer met de rijst.
Persoonlijke notities
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!