Pittige kip curry

Deze pittige kip curry is echt overheerlijk. Misschien een vreemde combinatie om champignons in een curry te zien, maar het is heerlijk. Ben je met 4 grote eters? Dan zou ik iets meer maken. Zit je altijd goed. Een stukje naan erbij maakt het gerecht eigenlijk helemaal af. Ik gebruikte witte rijst, maar neem gerust de rijst die jij lekker vindt (pandan, basmati, jasmijn, wilde of noten). Aangezien er nogal veel ingrediënten op de lijst staan, is het handig om alles van tevoren klaar te zetten en te snijden, des te eerder zit je straks aan tafel met een bord lekkers!

Waarschuwing voor pittige kip curry

In dit recept wordt gebruik gemaakt van rode pepers én chili én versgemalen peper. Ik kan je verzekeren dat pittig ook echt wel pittig is. Door de suiker heeft het wel een zoete ondertoon, maar de boventoon is pittig. Goed voor de liefhebber, maar niet iedereen houdt ervan. Wil je het wat minder pittig hebben, gebruik dan 1 rode peper. Liever nog wat minder pittig? Verwijder dan de zaadlijst. Ga je nog meer weglaten dan is het natuurlijk geen pittige kip curry meer hihi.

Tip voor de volgende keer

Ik vind dit recept zo ontzettend lekker dat ik besloten heb om een aantal porties van de specerijen alvast klaar te hebben, zodat ik een volgende keer nog sneller klaar ben! En de volgende keer doe ik er ook wat gehakte cashewnoten over, vlak voor het serveren. Dat lijkt me superlekker.

Lekker? Misschien wil je deze recepten dan ook proberen.

pittige kip curry

Pittige kip curry

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 rode pepers
  • 2 tenen knoflook voor bij de uien
  • 1 grote ui
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el garam masala
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • ¾ tl kardemonpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el suiker
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 20 gr roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 2 kipfilets
  • 2 tenen knoflook voor bij de kip
  • 1 rode paprika
  • 150 gr diepvries erwtjes
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 300 gr rijst

Instructies

  • Hak de peper en knoflook in piepkleine stukjes en snipper de ui. Zet dit allemaal opzij in een bakje en maal er wat peper en zout boven.
  • Schep alle specerijen in een ander bakje en zet dit ook opzij.
  • Snijd de paprika in zeer dunne reepjes en leg opzij.
  • Snijd de kip in blokjes en leg er twee gepelde tenen knoflook bij.
  • Kook nu de rijst gaar zoals je bent gewend te doen.
  • Verhit in een pannetje 20 gram roomboter en fruit hierin alles uit het bakje met uien, peper etc.
  • Zodra de uien verkleuren en glazig zijn (na ongeveer 6 minuten) voeg je alle specerijen uit het andere bakje toe en bak je dit ongeveer 2 minuten mee.
  • Voeg nu de slagroom toe en breng aan de kook, laat dan 1,5 tot 2 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verhit ondertussen in een wok of hapjespan een klontje roomboter en bak hierin de kipstukjes rondom goudbruin. Voeg wat zout en peper toe en pers de twee tenen knoflook er boven uit.
  • Doe dan de paprika en champignons erbij en bak tot de kip gaar is en de champignons bruin gekleurd zijn.
  • Schep de diepvrieserwtjes erdoor en bak deze kort mee, ze moeten niet zacht worden maar nog een beetje knapperig blijven.
  • Vervolgens voeg je de saus toe en laat je het geheel nog een minuut of 3 pruttelen.
  • Serveer met de rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *