Gegrilde reuzengarnalen

gegrilde reuzengarnalen

Bij de Jumbo hebben ze een versafdeling met schepvis, alles is diepgevroren. Ze hebben hier o.a. reuzengarnalen, wokgarnalen en kibbeling. De reuzengarnalen zijn bij mij thuis veruit favoriet! Ik heb dan ook steevast een emmertje in de vriezer liggen. Voor ons is één emmertje reuzengarnalen en een stokbrood voldoende. Maar misschien wil jij liever wat meer gegrilde reuzengarnalen eten?

Vreemde combinatie

Misschien vind je het wat vreemd om kaneel op je garnalen te strooien, maar doe toch maar, want het is heerlijk. Sterker nog, toen ik een keer geen kaneel in huis had (tsss, belachelijk) heb ik er maar speculaaskruiden over gestrooid. De combinatie cayennepeper en kaneel geeft de garnalen een heerlijk pittig accent.

Je kunt de gegrilde reuzengarnalen eten zonder sausje, want het is al lekker van zichzelf. Maar als je dan toch een sausje wilt, maak dan het volgende supersnelle lekkere sausje erbij.

Meng – op gevoel – wat mayonaise met ketchup. Pers hier twee tenen knoflook boven en giet er wat knoflookolie op. Meng goed en verdun eventueel met een beetje water. Lekkerder dan de standaard cocktailsaus.

Wat je ook doet: zet er in ieder geval een schaaltje met wat water en citroensap bij. Want je krijgt natuurlijk wel vieze vingers van dat pellen.

Knoflook en -olie

Ik ben gek op knoflook en gebruik vaak meer dan in de recepten staat. Ben jij er ook zo dol op? Lees dan vooral deze tip over o.a. het bewaren van knoflook. Dan weet je ook gelijk hoe ik aan mijn knoflookolie kom!

gegrilde reuzengarnalen

Gegrilde reuzengarnalen

Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 1 emmer reuzengarnalen
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tl knoflookolie
  • 1 tl cayennepeper
  • ¼ tl kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Spoel de bevroren garnalen af onder koud water, daarmee raken ze ook ietwat ontdooid. Doe ze in een vuurvaste schaal die zo groot is dat iedere garnaal de ruimte heeft.
  • Pers de knoflook boven de garnalen en voeg wat van de olie toe. Strooi er de cayennepeper en kaneel over.
  • Schep even goed om zodat iedere garnaal goed gekruid en geolied is.
  • Zet de schaal in de oven voor ongeveer tien minuten. Als ze nog niet allemaal roze zijn, dan nog ietsje langer.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 172kcal | Koolhydraten: 5gr | Eiwit: 31gr | Vet: 3gr | Waarvan verzadigd: 1gr | Waarvan onverzadigd: 1gr | Cholesterol: 227mg | Zout: 708gr | Vezels: 1gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling