Waar denk jij aan bij het woord “quiche”?

quiche

Waarschijnlijk is het eerste wat in je opkomt “Frankrijk”! Bij mij wel in ieder geval. Of “Lorraine” waar de beroemdste quiche naar is vernoemd. Maar de quiche die ik onlangs maakte heeft daar helemaal niets van weg. Maar het is wel ontzettend lekker! ‘s Avonds hebben we er heerlijk van gesmuld, en de volgende dag had ik nog een kwart mee naar het werk: koud als lunch is het ook geweldig eten.

Je kunt hier met twee personen overigens goed twee keer van eten. Dus avondeten en lunch en dat binnen een uur!

Dit is een echte Griekse quiche! Nou ja, met een beetje fantasie dan. Je moet overigens ook je fantasie maar even op de loop laten voor wat betreft de foto… de quiche was zó lekker dat ik helemaal vergeten ben een foto te maken. Bovenstaande foto is dan ook afkomstig van Pixabay.

Hou je van sausjes?

Maak er dan een heerlijke supersimpele knoflooksaus bij. Een paar eetlepels Turkse yoghurt (die is dikker dan de Griekse), 1 of 2 tenen knoflook en een volle theelepel tzatzikikruiden. Goed roeren en klaar. En lekker dat die is! Daar kan geen enkele knoflooksaus tegenop.

Recept Griekse quiche die geen quiche is.

quiche

Griekse quiche

Kook: 40 minuten
Porties (aanpasbaar):1 quiche

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 groene paprika
  • ½ courgette
  • ½ puntpaprika
  • 1 rode peper
  • 1 el olijfolie
  • gyroskruiden
  • 1 teen knoflook
  • 1 pak quiche deeg
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 75 gram kaas, geraspt
  • 40 gram gruyere, grof geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de kipfilet, paprika’s en courgette in kleine blokjes. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Pers de knoflook uit.
  • Doe alles in een kom, giet er de olie over en strooi er de kruiden bij. Even goed roeren.
  • Zet een wok op hoog vuur (wokbrander!) en bak alles even kort aan tot de kip wit is geworden en de courgette en paprika wat zachter zijn.
  • Gooi alles in een vergiet en laat het uitlekken. Je wilt tenslotte geen olietaart maken.
  • Ondertussen klop je de eieren met de slagroom los en voeg je de (Hollandse) geraspte kaas toe.
  • Rol het deeg uit over een quichevorm, schep de groenten en kip er in en verdeel over de bodem. Giet het eimengsel eroverheen. Strooi nu de grof geraspte gruyere erover.
  • Na ongeveer 25 minuten is de Griekse quiche klaar. Maar pas op; het is loeiheet!

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling