Indische saucijzenbroodjes

Indische saucijzenbroodjes

Kijk. Je kunt natuurlijk wel alles bij de toko halen, maar waarom ga je niet zelf aan de slag. Net als met de meeste recepten uit deze keuken, lijkt het ingewikkelder dan het is. Er zijn vaak een hoop ingrediënten, maar als je goed leest dan zie je dat het eigenlijk heel simpel is om deze Indische saucijzenbroodjes te maken. Ik maak ze voortaan in ieder geval lekker zelf. Sterker nog: ik heb er nu een aantal in de vriezer liggen.

En voor de Airfryer liefhebber: jazeker, het kan ook gewoon in de airfryer! Net als deze lekkere (Hollandse) frikandelbroodjes overigens.

Als snack(je)

Je kunt de broodjes natuurlijk ook voordat je ze in de oven stopt, in tweeën hakken: dan heb je – duh – 20 saucijzenbroodjes. Handig als je een feestje geeft waarbij er nog veel meer hapjes op tafel komen. Zo kan iedereen genieten van jouw kookkunsten zonder dat ze direct vol zitten en de rest niet meer willen/kunnen proeven.

Indische saucijzenbroodjes

Indische saucijzenbroodjes

Kook: 35 minuten
Porties (aanpasbaar):10 stuks

Ingrediënten

  • 350 gram gemengd gehakt
  • 3 eieren
  • 40 gram kokos
  • 1 el bosui
  • 1 ui
  • 1 tl trassi
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl sambal oelek
  • ½ tl zout
  • peper
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1 tl ketoembar
  • ½ tl djahe
  • 1 tl gula djawa
  • 1 tl ketjap manis
  • 1 pakje bladerdeeg

Instructies

  • Pel en snipper de ui. Snijd de bosui in dunne (halve) ringetjes. Snijd de knoflook piepklein of gebruik een knoflookpers. Vermaal de trassi tot een poeder.
  • Meng de gehakt met het ei, kokos en bosui.
  • Fruit de ui tezamen met de trassi in wat olie, een minuutje op niet al te hoog vuur, tot de ui glazig is geworden. Voeg dan de knoflook, sambal, zout, peper, nootmuskaat, ketoembar en djahe toe. Fruit dit nog een minuutje mee en doe daarna het vuur uit.
  • Roer nu de gula djawa en ketjap door het mengsel. Kieper dit op een bord en spreid het een beetje uit om af te laten koelen.
  • Zodra dit mengsel goed is afgekoeld meng je het door het gehakt. Doe het geheel in een bak en leg er wat vershoudfolie over, sluit dan de bak af en zet het een nachtje weg in de koelkast.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 220℃.
  • Nu kun je het pakje bladerdeeg uit de vriezer halen en de velletjes los van elkaar op het aanrecht leggen. Die zijn ontdooid zodra je tien worstjes klaar hebt.
  • Ben je goed in het verdelen van deeg, gehakt en dat soort dingen? Nee? Ik ook niet, dus pak de keukenweegschaal er nu maar bij. Weeg het gehaakt en deel dat door tien. Nu kun je tien gelijke gehaktworstjes maken. Aangezien wij met zijn tweetjes niet tien saucijzenbroodjes op gaan eten, verpak ik er 8 in folie en die doe ik allemaal in zo’n ziplock zakje van de supermarkt.
  • Maak de worstjes niet langer dan de velletjes bladerdeeg zijn, het moet tenslotte niet uitsteken. Druk de worstjes een beetje plat.
  • Leg een worstje op de ene helft van een velletje bladerdeeg en vouw de andere helft over het worstje heen. Druk de rand aan met een vork. Laat de uiteinden open.
  • Neem 1 ei plus 1 dooier en kluts dit even goed.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hier de saucijzenbroodjes op. Bestrijk ieder broodje met wat eimengsel.
  • Schuif nu de bakplaat in de oven en bak de saucijzenbroodjes ca. 20 minuten.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling