Klompenpad #2 | Snorrenhoefpad

Het Snorrenhoefpad voert je door weilanden en langs boerenerven. Ontdek het mooie buitengebied van Achterveld en geniet van de natuur. Wandelschoenen aan, rugzak op en gaan!

Wandelgegevens in het kort

Recht tegenover ons opstartpunt

De Hessenweg

Hessenwegen zijn historische handelsroutes tussen Hessen en Amsterdam. Doordat de handelaren uit Hessen grote brede wagens, met soms wel acht paarden, gebruikten ging de wegen stuk. Daarom mocht zij geen gebruik meer maken van de wegen. Gevolg? Ze trokken dwars door heidevelden en bossen.

Tijdens de wandeling krijg je dit soort informatie voorgeschoteld in de app.

Modderbeek

“De Modderbeek begint ten westen van Barneveld en stroomt ten zuiden van het dorp Achterveld, waarna de beek bij Leusden in het Valleikanaal uitmondt. Het Valleikanaal volgt ten noorden van Leusden de oude loop van de Modderbeek, die voor 1935 ten oosten van Amersfoort in de Barneveldse Beek uitmondde.” aldus Wikipedia.

B&B TokTok

Toegankelijkheid

Net zoals de meeste klompenpadenroutes is ook het Snorrenhoefpad niet geschikt voor kinderwagens of buggy’s. De route is prima te doen. Hou wel rekening met het soort schoenen dat je aantrekt! In een weiland kun je nog weleens wegzakken in natte grond.

Het pad waar we liepen was onlangs belopen door een stel koeien, er lag nog het een en ander. De kudde koeien was zeer nieuwsgierig en stond naar ons te gluren. Ik kwam eigenlijk net iets te dichtbij. Eén van de dames vond mijn telefoon namelijk wel interessant, ik kon net op tijd naar achter stappen!

Vervolgens loop je ineens door een dorp en zie je deze grote vijver. Er stond een bankje, maar we hebben er geen gebruik van gemaakt. Tussen de vele regenbuien door heb ik namelijk foto’s gemaakt. Maar het ging me wat ver om op een bankje op de volgende regenbui te wachten.

Ontsnapt

De weilanden stonden vol met schapen. Maar het gras is altijd groener bij de buren, dus een aantal schapen waren ontsnapt. Aan de andere kant van het hek was het gras blijkbaar lekkerder. Totdat wij er aan kwamen. Ze holden voor ons uit. Gelukkig stopten ze aan het eind van het pad, waar de weg begon. Wij gingen opzij zodat zij weer terug het pad op konden. Eind goed al goed!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie