Havervlokken-spinazie rondo’s

Havervlokken-spinazie rondo’s zijn lekker voor de lunch of, als je daar behoefte aan hebt, als tussendoortje. Daarnaast zijn ze ook nog eens vegetarisch en glutenvrij.

Ze zien er misschien niet zo supersmakelijk uit, ze zijn heerlijk.

Groene bladgroenten

Spinazie is een van de soorten groene bladgroente. Groene bladgroenten worden als supergezond beschouwd. Spinazie zit bomvol vitaminen en mineralen en bevat maar weinig calorieën. Daarnaast vindt bijna iedereen spinazie lekker, zowel jong als oud!

“Spinazie mag je niet opnieuw opwarmen” wordt er gezegd. Maar dit is al jaren achterhaald. Spinazie bevat nitraten. Door bepaalde bacteriën, die vooral bij wat hogere temperaturen (grofweg lauw tot lauwwarm) actief zijn, wordt dit omgezet in schadelijke nitrieten, die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Maar dit gold vooral toen we nog geen koelkast hadden. Als je spinazie snel invriest of vlug afkoelt is er geen enkel probleem.

havervlokken-spinazie rondo's

Ingrediënten voor havervlokken-spinazie rondo’s

Met maar drie ingrediënten maak je in een handomdraai deze lekkere voedzame lunch klaar.

 • Spinazie. Gebruik je niet zo veel spinazie? Dan kun je een zak met (gewassen) spinazie zó in de vriezer doen. Makkelijk om in huis te hebben, zodat je een flinke hand kunt toevoegen aan je smoothie bijvoorbeeld.
 • Havervlokken. Van nature zijn havervlokken glutenvrij, maar omdat de gewassen vaak grenzen aan andere gewassen kunnen ze toch gluten bevat. Controleer daarom het etiket als je geen gluten kunt verdragen.
 • Eieren. Mijn 🐓🐓🐓 leggen steeds minder eieren, dus daarom haal ik ze maar weer bij de boer. Op die manier zie ik met eigen ogen dat de kippen lekker buiten rondscharrelen.

Hoe maak je deze havervlokken-spinazie rondo’s

 1. Klop de eieren los met een vork.
 2. Schep de havervlokken door de losgeklopte eieren.
 3. Snijd de spinazie fijn en mix met het eimengsel.
 4. Wacht een half uurtje.
 5. Verdeel het mengsel in vier porties.
 6. Bak de rondo’s in een ingevette koekenpan.

Serveer met een salade, komkommer of wat gebakken paprika en uien. Spinazie over? Maak er dan een lekkere smoothie van die je bij deze heerlijke lunch serveert.

Meer recepten met spinazie

havermout spinazie rondo's

Havervlokken-spinazie rondo’s

Serveer de rondo's met een lekkere salade, gebakken paprika en uien of met wat komkommer.
Kook: 10 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):4 rondo’s

Ingrediënten

 • 3 eieren
 • 1 cup havervlokken
 • 2 handjes spinazie
 • peper en zout
 • olie

Optioneel

Instructies

 • Klop de eieren los met een vork. Snijd de spinazie fijn. Schep de havervlokken door de eieren en voeg de spinazie toe. Mix het goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet het mengsel een half uur opzij.
 • Verdeel het mengsel in vier gelijke delen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met een beetje olie en bak de vier rondo's gaar.
 • Serveer met een salade of gebakken ui en paprika.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie