Pompoencurry met spinazie + bonus recept

Snel klaar en weinig afwas. Dat vind ik toch wel een gouden combinatie! Deze pompoencurry met spinazie is zo’n recept. Binnen een half uur staat het op tafel en van het restje wat eventueel overblijft maak je in een handomdraai een heerlijke lunch.

Wat zit er in deze pompoencurry met spinazie

Spinazie natuurljk. Vers is lekkerder, maar je kunt eventueel ook diepvries spinazie gebruiken. Het gerecht zal er alleen wel wat natter van worden. Ik gebruikte ongeveer 200 gram, maar voel je vrij om er meer in te stoppen. Veel groente kan nooit kwaad tenslotte.

Flespompoen heb ik vaak in huis. Lekker om soep van te koken, puree te maken om te dippen of te verwerken in een curry. Ik snijd de pompoen altijd in de lengte doormidden, leg ze op de snijhelften en ga dan pas schillen met een superscherpe dunschiller. Dan pas verwijder ik de pitten en snijd ik de pompoen in blokjes. Die pitten wil ik toch eens gaan bewaren om daar wat mee te doen. Zo zonde dat dat altijd wordt weggegooid.

Rode currypasta is een heerlijk kruidige pasta die ik niet alleen in een curry gebruik, maar ook wel om vlees te marineren. Je kunt een potje uit de supermarkt gebruiken of het zelf maken. Maak je het zelf dan duurt het iets langer dan een half uur om dit gerecht op tafel te zetten.

Tomaat is niet noodzakelijk hoor, ik zou er niet voor naar de supermarkt gaan! Ik had er nog eentje liggen en die moest op. Weggooien vind ik not done dus vond ik dit een mooie creatieve oplossing.

Kokosmelk gebruik ik ook heel veel. Deze keer had mijn man de boodschappen gedaan en vertelde dat het schap bijna leeg was. Er waren alleen nog van die kleine pakjes kokosmelk. Daar gebruikte ik er dus 2 van. Maar heb jij nou een blik of een groot pak, hou het dan bij 1 pak/blik.

Gehaktballetjes had ik nog in de vriezer liggen. Je kunt de balletjes vervangen door stukjes kipfilet. Bak deze dan eerst even aan in wat olie. Eet je liever vegetarisch? Laat de gehaktballetjes dan achterwege en voeg wat kikkererwten toe.

Restje over?

Invriezen is in dit geval geen succes. Bewaren in de koelkast kan, maar door de spinazie in deze curry wordt het er niet lekkerder op. Maak er soep van! Verwijder de eventueel overgebleven gehaktballetjes en schep het restant in de blender of gebruik een staafmixer. Giet er zoveel water of bouillon bij dat het de gewenste dikte heeft.

Ik maak van restjes avondeten wel vaker lunch, en heb er zelfs een keer spread voor op de boterham van gemaakt!

curry met pompoen en spinazie

Pompoencurry met spinazie

Een lekkere zoet-pittige curry.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten
 

  • 2 à 3 el olie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flespompoen
  • 1 tomaat
  • 2 pakjes kokosmelk
  • 4 el rode currypasta
  • 200 gram spinazie (meer of minder mag ook)
  • 10 gehaktballetjes (bevroren, optioneel)

Aan de slag
 

  • Zet alle ingrediënten klaar. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd zeer fijn. Snijd de pompoen in blokjes. Halveer de gehaktballetjes. Snijd de tomaat in blokjes.
    curry van pompoen en spinazie
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook.
  • Voeg de rode currypasta toe zodra de ui en knoflook zacht zijn geworden. Roer dit even goed door elkaar en bak het even mee tot de geuren goed vrij komen.
  • Schep vervolgens de pompoenblokjes en gehalveerde gehaktballetjes door het uimengsel. Roer goed door, schep de tomatenblokjes erdoor en giet de kokosmelk erover. Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  • Na tien minuten doe je de spinazie erbij en laat je het – al roerend – slinken.
    curry van pompoen en spinazie
  • Serveer met rijst.

Restje over?

Vis eventueel overgebleven gehaktballetjes eruit en giet de rest in de blender of gebruik een staafmixer om het te pureren. Voeg er net zoveel water of bouillon bij tot het de gewenste dikte heeft en verwarm het dan. Heerlijk de volgende dag als lunch met naan of als voorgerechtje.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
pompoencurry met spinazie

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *