Thaise rode currypasta

Foto: Pixabay

In de categorie DIY (do it yourself) gaan we deze keer zelf Thaise rode currypasta maken. De currypasta is een week à twee weken houdbaar in een goed afgesloten potje in de koelkast. Maar je kunt natuurlijk ook een flinke hoeveelheid maken en in kleine porties invriezen.

Wat is het?

Currypasta is een geurig en pittig rauw mengsel uit de Thaise keuken waar je vlees en groente in kunt garen. De twee belangrijkste soorten currypasta: de rode en de groene. De ingrediënten zijn bijna gelijk aan elkaar, waarbij je in de rode currypasta rode pepers gebruikt en in de groene currypasta groene pepers. Maar dat moge duidelijk zijn. De kruiden en specerijen worden allemaal fijngewreven in een vijzel of fijngemalen in een blender of met een staafmier tot er een gladde pasta ontstaat. Alleen als je grote hoeveelheden wilt maken zou ik een keukenmachine gebruiken.

Hoe gebruik je de Thaise rode currypasta?

Voeg per gerecht een of twee eetlepels currypasta toe aan dikke kokosroom. Dat is het dikke gedeelte in een blikje of pak kokosmelk. Bak dit aan in een pan met dikke bodem, totdat er olie uit komt. Dan voeg je nog wat meer kokosmelk toe. Als laatste gaan de kip, vis of groenten erbij. Lekker met verse koriander en/of citroenblad.

Thaise rode currypasta

Thaise rode currypasta

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 11 minuten
Porties: 1 potje

Ingrediënten
 

  • 10-12 rode chilipepers ((gedroogd))
  • 5 tenen knoflook
  • 150 gram rode uien
  • 1 stengel citroengras
  • 1 duim laos
  • 1 limoen ((schil))
  • 6-8 korianderwortels
  • witte peper ((vers gemalen))
  • ¼ tl trassi
  • ½ tl komijnzaad ((gemalen))
  • ½ tl korianderzaad ((gemalen))
  • 2 el paprikapoeder ((optioneel))

Aan de slag
 

  • Week de gedroogde chilipepers ongeveer 1.5 uur in 5 eetlepels kokend water.
  • Gebruik je een vijzel? Snijd alles dan zo klein mogelijk om het jezelf gemakkelijk te maken. Gebruik je een blender of staafmixer? Dan kun je het natuurlijk wat grover laten. Een keukenmachine zou ik afraden, tenzij je een klein inzetbakje hebt: de ingrediënten zullen dusdanig tegen de randen aan gaan plakken, dat je blijft schrapen en niet zo'n fijne pasta krijgt.
  • Maal alles tot een fijne pasta. Voeg indien nodig een paar eetlepels water of olie toe.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *