Broodje pulled pork met mangochutney

Heb jij al eens pulled pork gemaakt? Vast wel, want je kunt er haast niet om heen. Of je nu op een markt loopt, een food festival bezoekt of een willekeurig foodblog openslaat. Pulled pork is hot! En logisch, want er is niets zo lekker als een broodje met dit heerlijke vlees. Mocht je je afvragen wat toch in hemelsnaam comfort food is, maak dit recept en je weet het! Lekker met een frisse salade, op een broodje of in een zelfgemaakt pitabroodje.

Broodje pulled jackfruit
Dit is een geweldig alternatief voor het overbekende broodje pulled pork. Voor als je vegetarisch eet of eens een avondje geen vlees wil eten!
Bekijk het volledige recept
jackfruit

Pulled pork is budgetvriendelijk

Naast het feit dat het ontzettend lekker is, is het relatief nog goedkoop ook! Met een kilootje varkensvlees, een zak bolletjes en een krop ijsbergsla maak je een hoop mensen blij! Maar als je nu echt wilt uitpakken, dan maak je de luxere variant van een broodje pulled pork .

Is het veel werk?

Nee, absoluut niet veel werk. Ook al heeft dit gerecht al met al zo’n 9 uur nodig, je bent er maar een kwartiertje echt mee bezig! Mocht je trouwens in het trotse bezit zijn van een KitchenAid dan kun je het vlees ook daarin doen om het uit elkaar te trekken, dat doe ik met de kip ook altijd. Of koop een paar “klauwen” die speciaal zijn gemaakt voor het uit elkaar trekken van vlees. Ze zijn o.a. te koop bij Bol.com.

pulled pork

Broodje pulled pork met mango chutney

Kook: 8 uur 10 minuten
Porties (aanpasbaar):6 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 1 kilo schouderkarbonade, ontbeend
  • 1 pot mango chutney
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl djinten
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl zout
  • 1 limoen, sap

Instructies

  • Leg het vlees in de slowcooker.
  • Pel en snipper de uien. Pers de knoflook of snijd het ragfijn. Pers de limoen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en schep dit over het vlees. Roer het geheel goed door.
  • Stel de timer in op 8 uur en zet de slowcooker op low.
  • Trek na acht uur het vlees uit elkaar met twee vorken en bak het op hoog vuur even aan tot het knapperig is.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie