Bloemkoolcurry: pakje / zakje / bakje ALERT

Foto: Prachtige belichting ahum…

Waarom een alert voor pakjes, zakjes of bakjes? Nou, meestal ben ik niet zo van de pakjes, zakjes en bakjes, maar soms is het gewoon superhandig om iets KEKs te gebruiken. Zo met de aanloop tot de feestdagen is het drukker op het werk dan normaal. Vooral ook omdat ik twee weken vakantie heb en na de vakantie op een andere afdeling ga beginnen. Ik wilde dus alles goed afhandelen en overdragen. Daardoor had ik ‘s avonds eigenlijk nergens meer zin in. Al helemaal niet in uitgebreid eten koken. Deze bloemkoolcurry was dan ook een geweldige oplossing.

Je kunt de Thaise currypasta natuurlijk zelf maken, maar als je geen zin hebt om te koken en toch wat lekkers wilt eten dan zou ik gewoon een pakje halen bij de plaatselijke supermarkt! Ik gebruikte de eigen merk versie van Jumbo, in zo’n vierkant bakje. En aangezien ik eigenlijk altijd wel bloemkool in de vriezer heb liggen, was dat ook snel klaar. Geen bloemkool snijden dus. En om de combinatie helemaal vreemd te maken gaf ik er kruidenboter-stokbrood bij. Normaal gesproken zou ik rijst koken, naan maken of een salade.

Hoe vreemd het ook was, het was wel voor herhaling vatbaar!

 

bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 582kcal

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1 bakje rode currypasta (of zelfgemaakte)
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 kipfilet
  • 1 bloemkool (of zak diepvries)
  • ½ bakje koriander

Instructies

  • Verwarm de olie en schep daar de rode currypasta bij. Bak dit even mee en voeg dan de kokosmelk toe.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes. Voeg toe aan de currypasta.
  • Schep de bloemkoolroosjes door het mengsel. Doe de deksel op de pan en laat op het kleinste vuurtje, laag, pruttelen.
  • Als de bloemkool en kip goed zijn haal je de deksel van de pan en laat je de curry een beetje indikken tot de gewenste dikte.
  • Hak de koriander en strooi voor het serveren over de bloemkoolcurry.

Nutrition

Calories: 582kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 35g | Fat: 40g | Saturated Fat: 21g | Polyunsaturated Fat: 6g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 817mg | Potassium: 1146mg | Fiber: 9g | Sugar: 10g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *