Pasta Boursin: smullen met maar vier ingrediënten!

Deze pasta Boursin staat al jaren op nummer 1 hier in huis. Heel veel simpeler dan dit kun je het haast niet krijgen. En ik krijg iedere keer weer te horen dat het zo ontzettend lekker is. Het grappige is dat de kinderen dit nu zelf ook graag maken. Vervang de kipfilet door champignons en ook de vegetariërs zullen smullen!

Pasta Boursin als basis

Het basisrecept is al lekker genoeg vind ik, maar wil je eens wat anders? Voeg dan verse doperwten, spinazie of broccoli toe. En wat dacht je van een handje rucola? Schep dat vlak voor het serveren door de pasta en je weet niet wat je proeft.

 

pasta boursin

Pasta Boursin

Prep: 5 min
Kook: 15 min
Totaal: 20 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 350 gram farfalle (of pasta naar keuze)
  • 1 kipfilet
  • 2 pakjes Boursin
  • 1 glas witte wijn
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta zoals je bent gewend of volgens gebruiksaanwijzing, beetgaar. Giet het vervolgens af. Giet er een klein beetje olijfolie over en roer even goed door.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak ze gaar in een wok of pan met dikke bodem. Voeg dan de Boursin toe en roer even door.
  • Nu mag het glas wijn erbij (en neem er zelf eventueel ook een). Er moet een lekkere Boursin-saus ontstaan die niet te dik, maar zeker ook niet te waterig is.
  • Roer nu beetje voor beetje de pasta er goed door. Iedere "vlindertje" moet een laagje saus hebben.
  • Strooi er royaal versgemalen peper over en serveer direct.
  • Eventueel kun je er nog Parmezaanse kaas over strooien, net wat je lekker vindt.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info