Pasta Boursin: smullen met maar vier ingrediënten!

Deze pasta Boursin staat al jaren op nummer 1 hier in huis. Heel veel simpeler dan dit kun je het haast niet krijgen. En ik krijg iedere keer weer te horen dat het zo ontzettend lekker is. Het grappige is dat de kinderen dit nu zelf ook graag maken. Vervang de kipfilet door champignons en ook de vegetariërs zullen smullen!

Pasta Boursin als basis

Het basisrecept is al lekker genoeg vind ik, maar wil je eens wat anders? Voeg dan verse doperwten, spinazie of broccoli toe. En wat dacht je van een handje rucola? Schep dat vlak voor het serveren door de pasta en je weet niet wat je proeft.

Waardering

Bereidingstijd 20 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 350 gram farfalle, of andere soort pasta
  • 1 kipfilet
  • 2 pakjes Boursin
  • 1 glas witte wijn
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Kook de pasta zoals je bent gewend of volgens gebruiksaanwijzing, beetgaar. Giet het vervolgens af. Giet er een klein beetje olijfolie over en roer even goed door.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak ze gaar in een wok of pan met dikke bodem. Voeg dan de Boursin toe en roer even door.
  • Nu mag het glas wijn erbij (en neem er zelf eventueel ook een). Er moet een lekkere Boursin-saus ontstaan die niet te dik, maar zeker ook niet te waterig is.
  • Roer nu beetje voor beetje de pasta er goed door. Iedere “vlindertje” moet een laagje saus hebben.
  • Strooi er royaal versgemalen peper over en serveer direct.
  • Eventueel kun je er nog Parmezaanse kaas over strooien, net wat je lekker vindt.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review