Pasta Boursin: smullen met maar vier ingrediënten!

Deze pasta Boursin staat al jaren op nummer 1 hier in huis. Heel veel simpeler dan dit kun je het haast niet krijgen. En ik krijg iedere keer weer te horen dat het zo ontzettend lekker is. Het grappige is dat de kinderen dit nu zelf ook graag maken. Vervang de kipfilet door champignons en ook de vegetariërs zullen smullen!

Pasta Boursin als basis

Het basisrecept is al lekker genoeg vind ik, maar wil je eens wat anders? Voeg dan verse doperwten, spinazie of broccoli toe. En wat dacht je van een handje rucola? Schep dat vlak voor het serveren door de pasta en je weet niet wat je proeft.

 

pasta boursin

Pasta Boursin

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 1367 kcal

Ingrediënten
 

  • 350 gram farfalle ((of pasta naar keuze))
  • 1 kipfilet
  • 2 pakjes Boursin
  • 1 glas witte wijn
  • peper en zout

Aan de slag
 

  • Kook de pasta zoals je bent gewend of volgens gebruiksaanwijzing, beetgaar. Giet het vervolgens af. Giet er een klein beetje olijfolie over en roer even goed door.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak ze gaar in een wok of pan met dikke bodem. Voeg dan de Boursin toe en roer even door.
  • Nu mag het glas wijn erbij (en neem er zelf eventueel ook een). Er moet een lekkere Boursin-saus ontstaan die niet te dik, maar zeker ook niet te waterig is.
  • Roer nu beetje voor beetje de pasta er goed door. Iedere "vlindertje" moet een laagje saus hebben.
  • Strooi er royaal versgemalen peper over en serveer direct.
  • Eventueel kun je er nog Parmezaanse kaas over strooien, net wat je lekker vindt.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat hieronder een reactie achter of waardeer het recept met hartjes. Zou ik tof vinden! Wil je iedere vrijdag de laatste artikelen en tips ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *