Klompenpad #4 | Appelpad

Het Appelpad leidt je door een schitterend gebied van akkers, weilanden, oude houtwallen en prachtige boerderijen. Het is hier net of de tijd heeft stil gestaan midden in de natuur.

Wandelgegevens in het kort

  • Rondwandeling 8 km
  • Startpunt Landwinkel & Minicamping De Maaneschijn, Kamersteeg 3A in Nijkerk
  • Markering rode klomp
  • Honden zijn niet toegestaan
  • Meer informatie www.klompenpaden.nl of download de app

Minicamping De Maaneschijn ligt aan de rand van de Veluwe in het kleine buurtschap “Appel” (gemeente Nijkerk). De landwinkel verkoopt o.a. Bunzlau Castle serviesgoed, pindakaas van de Pindakaaswinkel, worsten van Brandt & Levie en nog veel meer heerlijkheden. Geniet aan het begin of eind van de wandeling bijvoorbeeld van heerlijk schepijs.

Appelpad

Toegankelijkheid

Het grootste gedeelte van de wandeling is prima begaanbaar, maar we hebben ook wat blubberpaden moeten trotseren. De route is niet geschikt voor wandelwagens of rolstoelen.

Eén stuk van de route vond ik ronduit vervelend: dat was een heel smal kronkelig en hobbelig paadje met rechts van je bomen en struiken en links prikkeldraad.

Glibberen en glijden

Op sommige delen was het echt glibberen en glijden. Je snapt gelijk waarom je goed schoeisel te dragen. Broekspijpen rond de enkel en de schoenen zagen eruit alsof we een moddergevecht hadden gehad.

De route is heel afwisselend: van modderpaden door het bos, langs open velden met bloemetjes naar fietspaden langs wat boerderijen. Je kunt van alles tegenkomen onderweg.

Appelpad

Vrouwenweg

Ter hoogte van de Zelderseweg veranderen de percelen. De percelen zijn omgeven door bosjes en houtwallen. Al in de middeleeuwen zijn deze percelen in gebruik genomen door agrariërs. Mede door het Nijkerkse verzet tegen ruilverkaveling hebben deze percelen hun grillige vorm behouden.

Buurtschap Appel

Het Appelpad dankt zijn naam aan het buurtschap Appel. In de middeleeuwen was het gebied rondom Appel in handen van enkele Duitse kloosters. In 1803 werden de landgoederen van de Duitse kloosters door de Nederlandse staat in beslag genomen. Later werden ze verkocht aan particulieren.

De app “Klompenpaden”

Wanneer je een Klompenpad gaat wandelen is het handig om ook de app bij je te hebben. Bewegwijzering is soms moeilijk te vinden. Daarnaast geeft de app je leuke weetjes en informatie over de route.

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie