Cannelloni gevuld met kastanje champignons

Deze cannelloni zijn niet alleen lekker en voedzaam, maar ook nog eens budgetvriendelijk. Serveer met een lekkere salade. Ik houd van simpele salades: veldsla, rucola, komkommer, tomaat, citroensap en een mix van zaden en pitten is voor mij een waar feestje.

cannelloni

Recept gevulde cannelloni

cannelloni

Met kastanjechampignons gevulde cannelloni

Kook: 45 minuten
Porties (aanpasbaar):12 cannelloni

Ook nodig

  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 12 cannelloni
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 200 gram kastanjechampignons, fijn gesneden
  • 1 blik limabonen, afgegoten en droog gedept
  • 300 gram spinazie, ontdooid
  • 1 hand basilicum, blad grof gehakt en steeltjes fijn gehakt
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 50 gram kaas, geraspt
  • 750 ml passata
  • peper en zout

Optioneel

  • 1 tomaat, in dunne schijfjes gesneden
  • 1 handje walnoten, fijn gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180°C.
  • Verwarm wat olie (of water als je geen olie gebruikt) in een pan en bak hierin de champignons, ui en knoflook minimaal 5 minuten. Je wil zoveel mogelijk vocht uit de champignons hebben. Strooi er dan naar smaak versgemalen peper en zout over.
  • Schep de limabonen in een schaal en knijp ze fijn met je handen of prak ze grof met een vork. Schep de spinazie, basilicum, limoensap en rasp en de helft van de kaas erbij. Roer dit even door elkaar en schep er dan het champignon-mengsel door.
  • Giet eenderde van de passata in een ovenschaal.
  • Schep de vulling voor de cannelloni in een slagroomspuit of een plastic zak waar je een puntje van afknipt. Vul 12 cannelloni met dit mengsel en leg ze op de passata.
  • Giet de rest van de passata en kaas erover. Bestrooi met versgemalen peper en eventueel nog wat zout. Plaats de schaal dan in de oven, na ongeveer 30 minuten kun je aan tafel.

Optioneel

  • Snijd een tomaat in dunne schijfjes en leg deze op de cannelloni voordat het de oven in gaat. Handig als je nog maar 1 tomaat hebt liggen die op moet, zoals dat bij mij het geval was.
  • Voeg gehakte walnoten toe aan de vulling voor een lekker knapperige beet.

Notities

Lekker met een simpele salade van veldsla, rucola, komkommer, tomaat en citroensap. Ik schep er dan graag mijn zaden- en pittenmengsel over.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Tip en bewaren

Deze vulling is ook heel erg geschikt om te gebruiken in een lasagne. Het is weer eens wat anders dan de standaard vulling.

Dit recept is voor 12 cannelloni en naar mijn idee dus geschikt voor drie tot vier personen. Wij aten er twee keer van. De volgende dag onder wat aluminium folie, even de oven in om goed op te warmen en weer smullen!

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie