Met kastanje champignons gevulde cannelloni

Wie houdt er nu niet van pasta? Deze veganistische cannelloni valt zeker in de smaak, ook bij niet-veganisten.

cannelloni

Met kastanje champignons gevulde cannelloni is niet alleen een heerlijk voedzaam gerecht, het is ook nog eens budgetvriendelijk. Dit gerecht geeft je een voldaan gevoel zonder dat het zwaar op de maag ligt.

Ingrediënten voor gevulde cannelloni

  • Cannelloni – de meeste varianten zijn prima geschikt voor een veganistische leefstijl.
  • Kastanje champignons – de eerste keer gebruikte ik voorgesneden champignons, maar aangezien je ze alsnog fijner moet hakken kun je net zo goed hele champignons nemen, dat scheelt in de portemonnee.
  • Spinazie – voor dit recept gebruik ik diepvries spinazie. Laat het even ontdooien en knijp al het vocht eruit. Je kunt vers gebruiken, maar dan heb je meer moeite om de cannelloni te vullen kan ik uit ervaring zeggen.
  • Limabonen – gebruik eventueel andere grote witte bonen, het is allemaal goed.
  • Passata – je kunt gekruide passata nemen, maar ik gebruikte de naturel versie. Deze keer een variant uit de supermarkt, volgende keer mijn eigen passata.
  • Geraspte kaas – ik ben nog niet zo thuis in de vegan kaasvervangers, maar de geraspte kaas van Violife kan ik zeker aanbevelen.
  • Limoen – Knoflook – Ui – Basilicum
cannelloni

Hoe maak je de gevulde cannelloni

  1. Snijden – snijd de champignons, ui en knoflook fijn.
  2. Drogen – knijp de ontdooide spinazie uit en giet de bonen af, dep ze droog.
  3. Hakken – hak de basilicumblaadjes grof en de -stengels fijn.
  4. Bakken – bak de champignons, ui en knoflook in een beetje olie (als je dat gebruikt).
  5. Mengen – doe dit mengsel samen met basilicum, helft van de kaas, limoensap en limoenrasp in een schaal en meng het goed.
  6. Vullen – vul de cannelloni.
  7. Bakken – giet eenderde van de passata in een ovenschaal, leg hier de gevulde cannelloni op, giet de rest van de passata en geraspte kaas erover en plaats het in de oven.

Serveer met een lekkere salade. Ik houd van simpele salades: veldsla, rucola, komkommer, tomaat, citroensap en een mix van zaden en pitten is voor mij een waar feestje.

cannelloni

Tips

Deze vulling is ook erg geschikt om te gebruiken in een lasagne. Het is weer eens wat anders dan de standaard vulling.

Dit recept is voor 12 cannelloni en naar mijn idee dus geschikt voor drie tot vier personen. Wij aten er twee keer van. De volgende dag onder wat aluminium folie, even de oven in om goed op te warmen en weer smullen!

Meer Italiaans getinte gerechten

cannelloni

Met kastanjechampignons gevulde cannelloni

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 12 cannelloni

Keukenspullen

  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 12 cannelloni
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 200 gram kastanjechampignons (fijn gesneden)
  • 1 blik limabonen (afgegoten en droog gedept)
  • 300 gram diepvries spinazie (ontdooid)
  • 1 hand basilicum (blad grof gehakt en steeltjes fijn gehakt)
  • 1 limoen (sap en rasp)
  • 50 gram geraspte kaas
  • 750 ml passata
  • peper en zout

Optioneel

  • 1 tomaat (in dunne schijfjes gesneden)
  • 1 handje walnoten (fijn gehakt)

Instructies
 

  • Verwarm de oven tot 180°C.
  • Verwarm wat olie (of water als je geen olie gebruikt) in een pan en bak hierin de champignons, ui en knoflook minimaal 5 minuten. Je wil zoveel mogelijk vocht uit de champignons hebben. Strooi er dan naar smaak versgemalen peper en zout over.
  • Schep de limabonen in een schaal en knijp ze fijn met je handen of prak ze grof met een vork. Schep de spinazie, basilicum, limoensap en rasp en de helft van de kaas erbij. Roer dit even door elkaar en schep er dan het champignon-mengsel door.
  • Giet eenderde van de passata in een ovenschaal.
  • Schep de vulling voor de cannelloni in een slagroomspuit of een plastic zak waar je een puntje van afknipt. Vul 12 cannelloni met dit mengsel en leg ze op de passata.
  • Giet de rest van de passata en kaas erover. Bestrooi met versgemalen peper en eventueel nog wat zout. Plaats de schaal dan in de oven, na ongeveer 30 minuten kun je aan tafel.

Optioneel

  • Snijd een tomaat in dunne schijfjes en leg deze op de cannelloni voordat het de oven in gaat. Handig als je nog maar 1 tomaat hebt liggen die op moet, zoals dat bij mij het geval was.
  • Voeg gehakte walnoten toe aan de vulling voor een lekker knapperige beet.

Sylvia’s tips

Lekker met een simpele salade van veldsla, rucola, komkommer, tomaat en citroensap. Ik schep er dan graag mijn zaden- en pittenmengsel over.
Diner
Italiaans
Cannelloni recept, Vegan cannelloni, Vegetarische cannelloni
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info