Fruitige oranje kip met pit

Wanneer er in een recept staat “doe alle ingrediënten behalve …” dan moet je dat ter harte nemen. Heet je Silphya en ben je nog niet wakker dan doe je dat niet en sta je met je suffe hoofd mandarijntjes uit een slowcooker te vissen. Het sap is al niet meer te redden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Graag gedaan.

Dit recept kreeg ik toegestuurd van mijn nicht Tea (dankjewel). Zij had zelf wat dingen aangepast naar haar smaak, en ik deed hetzelfde. De chilivlokken stonden niet in het originele recept, maar dat leek mij wel lekker: beetje pit wat afgeblust wordt door wat fruit. Ook peper en zout heb ik gelaten voor wat het was: dat moest meer! Zout niet zozeer, maar peper wel. In het algemeen vind ik slowcooker gerechten namelijk nogal flauw. Dus als ik ergens een theelepel peper zie staan, wordt dat al snel verdubbeld of nog veel meer zelfs.

4 uur, 6 uur op high of op low

Het display van mijn slowcooker heeft het begeven. Het is dus altijd maar een beetje gokken hoe lang de tijd staat. De timer is dus al helemaal niet meer te gebruiken. Het gerecht heeft bij mij dus veel langer opgestaan. Tea deed 4 uur op high, ik had het ruimschoots meer dan 6 uur op low. Zij vond het heerlijk en ik vond het ook heerlijk. Het is dus een beetje gokken wat voor jou prima is.

Fruitige oranje kip met pit

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 2 grote winterwortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 4 kippendijen
  • 2 tl gemberpoeder
  • peper en zout
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 300 gram mandarijnpartjes (uit blik of verse ontvelde mandarijnen)
  • 2 bosuitjes (gesneden)
  • chilivlokken (naar smaak)

Aan de slag
 

  • Je kunt de kippendijen heel laten, maar ik sneed ze in ongeveer zes stukken. Snijd de paprika's en wortelen in stukjes van ongeveer 1,5 cm. Hak de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
  • Doe alle ingrediënten – behalve de bosui en de mandarijn – in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker op low voor 6 uur.
  • Kwartiertje voordat de slowcooker klaar is snijd je de bosui in ringetjes en laat je de mandarijnen uitlekken (indien je voor blik koos). Zodra je daar mee klaar bent voeg je de mandarijn en bosui toe aan de slowcooker. Warm dit even kort mee.
  • Het achtergebleven sap kun je eventueel wat binden en over de oranje kip schenken.
  • Serveer met witte rijst.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *