Romige bloemkoolsaus

Deze bloemkoolsaus is heerlijk romig en heeft een pittige en hartige smaak. De romige bloemkoolsaus is gluten- en sojavrij en zit bomvol groenten!

Serveer de saus bij een bloemkoolschijf (bloemkool steak), gebruik het als toplaag op pizza of bechamelsaus-vervanger op een lasagna. Zelf ben ik geen fan van mac ‘n cheese, maar daar zou deze saus ook perfect bij zijn. Ik hou het wel bij een andere pastasoort voor deze saus.

Het mooiste van alles is nog wel dat je het in maximaal een half uur klaar hebt!

bloemkoolsaus

Recept romige bloemkoolsaus

bloemkoolsaus

bloemkoolsaus

Kook: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):450 ml

Ook nodig

Ingrediënten

  • bloemkool
  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el edelgistvlokken
  • 2 tl sriracha
  • peper en zout

Instructies

  • Schil de zoete aardappel en snijd hem in dikke plakken. Halveer vervolgens die plakken. Maak de bloemkool schoon en snijd er grote stukken af.
  • Kook of stoom de bloemkool en zoete aardappel tot ze zacht zijn. Dit zal ongeveer 15 minuten duren. Laat het vervolgens afkoelen, maar niet koud worden.
  • Doe de bloemkool en zoete aardappel plus de overige ingrediënten in de blender. Blend tot je een egale saus hebt. Serveer direct.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Bewaren

Je kunt de romige bloemkoolsaus prima bewaren in de koelkast of invriezen. Je hebt niet zo heel veel van de saus nodig, dus vries het in handige 1-persoons porties in!

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie