Polenta ken je waarschijnlijk alleen als een soort aardappelpuree uit de Italiaanse keuken of om er een zoet nagerecht mee te maken. Of een heerlijk ontbijt! Maar wist je dat je polenta ook heel goed kunt bakken en hartig kunt eten? Deze gebakken polenta met salsa heeft een Mexicaans tintje en je kunt het prima serveren tijdens de lunch of als hoofdgerecht. Ik denk dat ik het zelfs als ontbijt wel lekker zou vinden!
Door de chiliipoeder is de polenta behoorlijk pittig 🌶️
Ben je niet gewend aan pittig eten of hou je er niet zo van, halveer de hoeveelheid chilipoeder dan. Door de pittigheid van de polenta werden de jalapeños eigenlijk overschaduwd. Ik hou er wel van…

Recept gebakken polenta met salsa
Opmerking bij de ingrediënten
- Polenta – deze gries is redelijk machtig, niet in de laatste plaats door de zwarte bonen en maïs wat er ook nog doorheen gaat. Maak je dit recept voor 2 a 3 personen dan zou je kunnen volstaan met het halveren van de polenta en het water om het in te koken.
- Paprika – voor de ‘gezelligheid’ gebruikte ik een gele, rode en groene paprika. Uiteraard kun je ook de paprika’s gebruiken die je eventueel toch al in huis hebt.
- Komkommer – ik liet de schil eraan voor een beetje bite. Doordat de paprika’s worden geroosterd zijn ze erg zacht, evenals de uien en jalapeños, op deze manier heb je afwisseling in de structuur.
Bewaren
Je kunt dit gerecht ook prima op kamertemperatuur of koud eten. Ik nam twee stukken polenta en salsa mee naar mijn werk voor lunch. Dat ging prima!
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!