Raita is een heerlijke Indiase yoghurtdip. Je zou het kunnen vergelijken met de Griekse tzatziki. Omdat Indiaas eten vrij pittig kan zijn, is het fijn om af en toe een hapje verkoeling te krijgen. Dit doe je bijvoorbeeld door een stukje naan te dippen in de raita en dat op te peuzelen. Of lepel wat raita op een papadum.

Ingrediënten voor de lekkerste raita

Omdat er vocht uit de komkommer komt, zelfs na het uitknijpen, zal de yoghurt dunner worden. Neem dus een dikke, volle yoghurt (of maak hem zelf). Gebruik het liefst verse koriander en munt in dit recept. Gedroogd is mogelijk, maar de smaak zal veel minder intens zijn.

raita

Raita

Kook: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 150 ml yoghurt
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 el korianderblad
  • 2 el munt
  • 1 snuf paprikapoeder, optioneel

Instructies

  • Was en halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en rasp hem grof. Knijp het overtollige vocht er uit. Dit kun je in je handen doen of door de komkommer in een theedoek te leggen en hierin te knijpen.
  • Snijd de koriander en verse munt in dunne reepjes.
  • Schep de yoghurt in een schaaltje en voeg hier de komkommer, koriander en munt aan toe.
  • Strooi het komijnpoeder erover en roer alles goed door elkaar.
  • Strooi een beetje gerookte paprikapoeder over de raita ter garnering. Je kunt dit eventueel ook achterwege laten.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling