Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Kook: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 450 gram sperziebonen, eventueel diepvries
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien, groot
  • 1 bouillonblokje
  • 2 plakjes gember, of 1 tl poeder
  • 2 plakjes laos, of 1 tl poeder
  • 2 rode pepers, of 1 flinke tl sambal oelek
  • 2 blaadjes salam
  • 1 citroen, sap
  • 1 kopje water, heet
  • 2 el olie

Instructies

  • Was en dop de sperziebonen, snijd de knoflook fijn en snijd de uien grof.
  • Was de pepers en snijd ze in stukjes. Voor een minder pittig gerecht verwijder je de zaadlijst en zaadjes.
  • Fruit de uien tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en bak nog even mee.
  • Doe de pepers en sperziebonen erbij en verpulver het bouillonblokje erboven. Schep de laos, djahĂ© en salambladeren erdoor, voeg een kopje heet water en citroensap toe.
  • Laat dit alles op hoog vuur, onder voortdurend omscheppen, nog tien minuten pruttelen.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling