Geniet op een mooie zomerse zondagochtend van deze banana pancakes met aardbeien. Dit ontbijt is glutenvrij, zuivelvrij en notenvrij. Bovendien is het klaar binnen een kwartier!
Opmerking bij de ingrediënten
- Melk – bijvoorbeeld sojamelk of een andere ongezoete plantaardige melk. Of maak zelf cashewmelk of amandelmelk.
- Bakpoeder en citroensap – de combinatie van bakpoeder en citroensap zorgen voor luchtigheid in de pannenkoekjes.
- Yoghurt – bijvoorbeeld de Griekse stijl van Oatly of Alpro plantaardige variatie op kwark.
Meer ontbijt inspiratie
- Chiapudding met frambozen en kokos
- Bananen havermoutpap met peer
- Banana overnight oats
- Lemon curd chiapudding
- Worteltjestaart havermoutpap met warme appeltjes
Banana pancakes met aardbeien
Ook nodig
- Blender of
Ingrediënten
- 200 gram havervlokken
- 1 rijpe banaan
- 400 ml melk
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl citroensap
- snuf zout
- 4 el yoghurt
- 20 aardbeien
- ahornsiroop
- 6 blaadjes munt
Instructies
- Maal de havervlokken fijn in een keukenmachine, blender of met de staafmixer.
- Prak de banaan fijn en voeg dit samen met de melk, het bakpoeder, citroensap en zout toe aan het meel. Mix dit tot een dik beslag.
- Doe het beslag met behulp van een ouderwetse juslepel in de pan en bak de pannenkoekjes in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en gaar. In mijn koekenpan passen 3 pannenkoekjes per keer.
- Verdeel de pannenkoekjes en maak een stapeltje per bord. Snijd de aardbeien in plakjes of stukjes en strooi over de pannenkoekjes en lepel er wat yoghurt over, schenk er wat ahornsiroop over. Garneer met de fijngesneden muntblaadjes.
Persoonlijke notities
Voedingswaarden
Energie: 99kcal | Koolhydraten: 14.5gr | Eiwit: 3.5gr | Vet: 2.5gr | Waarvan verzadigd: 1.1gr | Zout: 0.21gr | Vezels: 1.5gr
Beoordeel dit recept
Bewaaar recept
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!