Amandelmelk is een van de vele plantaardige dranken die we in de supermarkt kunnen kopen. Bekijk de ingrediëntenlijst en je vraagt je af waarom dat zo duur moet zijn. Het is namelijk niets meer dan water met amandelen.
Zelf maken is super makkelijk: je hoeft alleen maar amandelen met water, en eventueel zoetstof, in je blender te doen en te blenden. Zo simpel is het!
Gezondheidseffecten van amandelen
Amandelen geven je veel energie en ze zorgen er voor dat je snel verzadigd bent. Daarnaast vermindert de consumptie van amandelen het schommelen van de bloedsuikerspiegel. Amandelen zijn ook nog eens rijk aan vitamine E. Het advies is om een handje noten per dag te eten, amandelen mogen hier zeker niet aan ontbreken.
Gooi amandelpulp niet weg
Gooi de pulp die overblijft na het maken van amandelmelk, kokosmelk of havermelk niet weg. Dit kun je toevoegen aan smoothies, cake- of koekjesbeslag of aan je zelfgemaakte granola.
Meer plantaardige dranken
Zo maak je amandelmelk
Ook nodig
Ingrediënten
- 1 cup amandelen, geweekt
- 4 cups water
Optioneel
- 1 tl ahornsiroop
- snuf zeezout
Instructies
- Laat 1 cup amandelen een nacht weken in ruim water. Giet ze dan af en spoel ze goed.
- Doe de geweekte amandelen in je blender en voeg 4 cups water toe.
- Voeg nu eventueel 1 tl ahornsiroop en een snuf zeezout toe.
- Zet de blender op de hoogste stand en blend een minuutje.
- Zeef de amandelmelk door een notenmelkzak in een schaal en giet het daarna over in een glazen fles.
- Bewaar de amandelmelk in de koelkast.
Notities
Persoonlijke notities
Voedingswaarden
De voedingswaarden zijn berekend over 1 glas van 250 ml en gemaakt met behulp van MijnEetmeter
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!