Hazelnootpasta is niet alleen lekker op je boterham, maar ook als dip voor bijvoorbeeld een appel. Een heerlijke gezonde snack tussendoor dus. Eén theelepel is voldoende om ieder appelpartje van een heerlijke hazelnootsmaak te voorzien.

Voor de liefhebber van Nutella kan ik alvast verklappen dat je dit ook zelf kunt maken! Deze homemade Nutella is stukken lekkerder dan de gekochte versie in de supermarkt. Daarnaast weet je precies wat er in zit. Stukken minder suiker en andere toevoegingen.

Wanneer ik hazelnootpasta maak, laat ik een klein beetje achter in de machine om daar Nutella van te maken. Op die manier weet ik zeker dat ik er niet te veel van kan eten! Maar mocht ik een ontzettende trek in zoet krijgen, dan is dit mijn reddende engel.

Recept hazelnootpasta

hazelnootpasta

Hazelnootpasta

Kook: 5 minuten
Porties (aanpasbaar):250 ml

Ingrediënten

  • 2 cups geroosterde hazelnoten

Om Nutella te maken

  • 2 el kokosolie
  • cup cacaopoeder
  • cup kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zeezout

Instructies

  • Stort de hazelnoten in de keukenmachine of blender.
  • Maal totdat er een vloeibare romige pasta ontstaat. Dit duurt ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de sterkte van je machine.

Om Nutella te maken

  • Voeg kokosolie, cacaopoeder en kokosbloesemsuiker toe en meng dit nog een minuutje.
  • Schenk of schep het over in een pot.

Notities

Ik bewaar de hazelnootpasta graag in deze weck jars, maar een gebruikte  jampot kan ook prima.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Opmerking bij de ingrediënten

  • Kokosolie – zorgt ervoor dat de Nutella wat dikker wordt – en blijft – waardoor het beter smeerbaar is
  • Cacaopoeder – wanneer je dit niet in huis hebt, maar wel chocolade gebruik je dat. Smelt het dan au bain marie
  • Vanille extra – geeft de Nutella een wat diepere smaak, maar je kunt het eventueel weglaten
  • Zeezout – zorgt voor balans

Bewaren

De pure hazelnootpasta bewaar ik in het keukenkastje. Ga je de Nutella-variant maken bewaar het dan in de koelkast. De supermarkt-variant bevat conserveermiddelen en dergelijke waardoor dit prima houdbaar is in de kast. Het is 2-3 weken houdbaar in de koelkast. Als de Nutella iets te dik is geworden naar je zin, kun je het in de magnetron een paar seconden verwarmen zodat het weer beter smeerbaar is.

Voeg eens een theelepel toe aan deze overnight banana oats.

hazelnootpasta

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling