Aspergetaart

Deze keer dacht ik bijtijds aan het aspergeseizoen. Meestal ben ik veel te laat en is er geen asperge meer te bekennen. Had er ineens zo’n trek in, maar dan liefst wel even anders dan anders. Die langwerpige quiche-vorm met losse bodem had ik tenslotte niet voor niets gekocht!

Aspergetaart

Aspergetaart

Een heerlijke aspergetaart die je kunt serveren als lekker hapje of als diner
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 taart

Ingrediënten
 

  • 600 gr asperges
  • 200 gr ham ((naar keuze))
  • 150 ml crème fraiche
  • ¼ bakje bieslook
  • 1 pak bladerdeeg ((koelvak of vriezer))
  • 2 eieren
  • peper en zout

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 2 cm van het kontje af. Kook ze in ca. 5 minuten gaar. Laat ze dan uitlekken en dep ze eventueel droog.
  • Vet de quiche vorm in of gebruik een bakspray. Leg het vel bladerdeeg erop en snijd het overtollige deeg weg. Zie notities voor het overtollige deeg.
  • Snijd of knip de bieslook fijn en roer dit door de crème fraiche. Verdeel dit mengsel over de bodem en strijk het een beetje glad.
  • Snijd de asperges doormidden en leg ze, afgewisseld met een rolletje ham, op de bodem.
    aspergetaart
  • Zet het geheel ca. 30 minuten in de oven.
  • Kook nu de eieren zoals je gewend bent. Mijn eieren stonden niet in de koelkast en ik kookte ze 7 minuten. Dan zijn ze van zacht af, maar nog net niet hard. Snijd ze doormidden of in plakjes, net wat je leuk vindt, en leg ze op de taart. Strooi er rijkelijk peper en een beetje zout over.

En dan heb je dus een stuk bladerdeeg over! Wat doe je daarmee?
  • als je bladerdeeg uit het koelvak gebruikte kun je dit overgebleven stuk in de vriezer bewaren
  • maak een lekker toetje: verdeel het deeg over twee vormpjes, snijd een appel in stukjes en haal dat door kaneel en eventueel suiker, leg op het bladerdeeg en zet het in de oven als je aan tafel gaat, dan heb je daarna een toetje
  • snijd het deeg in reepjes, besmeer met losgeklopt ei en strooi er wat geraspte kaas over, oven in en smikkelen maar
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *