Aspergetaart

Deze keer dacht ik bijtijds aan het aspergeseizoen. Meestal ben ik veel te laat en is er geen asperge meer te bekennen. Had er ineens zo’n trek in, maar dan liefst wel even anders dan anders. Die langwerpige quiche-vorm met losse bodem had ik tenslotte niet voor niets gekocht!

Aspergetaart

Aspergetaart

Prep: 5 min
Kook: 5 min
Oventijd: 30 min
Totaal: 40 min
Porties: 1 taart
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Een heerlijke aspergetaart die je kunt serveren als lekker hapje of als diner

Ingrediënten

  • 600 gr asperges
  • 200 gr ham (naar keuze)
  • 150 ml crème fraiche
  • ¼ bakje bieslook
  • 1 pak bladerdeeg (koelvak of vriezer)
  • 2 eieren
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 2 cm van het kontje af. Kook ze in ca. 5 minuten gaar. Laat ze dan uitlekken en dep ze eventueel droog.
  • Vet de quiche vorm in of gebruik een bakspray. Leg het vel bladerdeeg erop en snijd het overtollige deeg weg. Zie notities voor het overtollige deeg.
  • Snijd of knip de bieslook fijn en roer dit door de crème fraiche. Verdeel dit mengsel over de bodem en strijk het een beetje glad.
  • Snijd de asperges doormidden en leg ze, afgewisseld met een rolletje ham, op de bodem.
    aspergetaart
  • Zet het geheel ca. 30 minuten in de oven.
  • Kook nu de eieren zoals je gewend bent. Mijn eieren stonden niet in de koelkast en ik kookte ze 7 minuten. Dan zijn ze van zacht af, maar nog net niet hard. Snijd ze doormidden of in plakjes, net wat je leuk vindt, en leg ze op de taart. Strooi er rijkelijk peper en een beetje zout over.

Sylvia’s tips

En dan heb je dus een stuk bladerdeeg over! Wat doe je daarmee?
  • als je bladerdeeg uit het koelvak gebruikte kun je dit overgebleven stuk in de vriezer bewaren
  • maak een lekker toetje: verdeel het deeg over twee vormpjes, snijd een appel in stukjes en haal dat door kaneel en eventueel suiker, leg op het bladerdeeg en zet het in de oven als je aan tafel gaat, dan heb je daarna een toetje
  • snijd het deeg in reepjes, besmeer met losgeklopt ei en strooi er wat geraspte kaas over, oven in en smikkelen maar
Borrelhapje, Hoofdgerecht
Asperges
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review