Aspergetaart

Deze keer dacht ik bijtijds aan het aspergeseizoen. Meestal ben ik veel te laat en is er geen asperge meer te bekennen. Had er ineens zo’n trek in, maar dan liefst wel even anders dan anders. Die langwerpige quiche-vorm met losse bodem had ik tenslotte niet voor niets gekocht!

aspergetaart

Waardering

Bereidingstijd 40 minuten
1 taart

Ingrediënten

  • 600 gram asperges
  • 200 gram ham, naar keuze
  • 150 ml crème fraiche
  • ¼ bakje bieslook
  • 1 pak bladerdeeg, koelvak of vriezer
  • 2 eieren
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 2 cm van het kontje af. Kook ze in ca. 5 minuten gaar. Laat ze dan uitlekken en dep ze eventueel droog.
  • Vet de quiche vorm in of gebruik een bakspray. Leg het vel bladerdeeg erop en snijd het overtollige deeg weg. Zie notities voor het overtollige deeg.
  • Snijd of knip de bieslook fijn en roer dit door de crème fraiche. Verdeel dit mengsel over de bodem en strijk het een beetje glad.
  • Snijd de asperges doormidden en leg ze, afgewisseld met een rolletje ham, op de bodem.
  • Zet het geheel ca. 30 minuten in de oven.
  • Kook nu de eieren zoals je gewend bent. Mijn eieren stonden niet in de koelkast en ik kookte ze 7 minuten. Dan zijn ze van zacht af, maar nog net niet hard. Snijd ze doormidden of in plakjes, net wat je leuk vindt, en leg ze op de taart. Strooi er rijkelijk peper en een beetje zout over.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review