Tagliatelle met garnalen

In deze tijd van Corona en binnenblijven merk ik dat ik vader hetzelfde eet. Daardoor is het wat lastiger nieuwe recepten te blijven plaatsen. Bewondering voor alle niet-commerciële websites die een continue stroom van nieuwe recepten kunnen produceren. Van lezer Roy kreeg ik onderstaand recept. Nogmaals dank hiervoor 🙂

tagliatelle met garnalen

Tagliatelle met garnalen

Een heerlijk simpel gerecht van lezer Roy
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram tagliatelle
  • 300 gram garnalen
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 15 gr basilicum
  • Roma tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de tagliatelle zoals je gewend bent.
  • Halveer de Roma tomaatjes en meng ze met een pietsie olijfolie en de Italiaanse kruiden.
  • Bak ondertussen in een koekenpan de garnalen in wat olijfolie en de knoflook. Voeg hier de tomaatjes aan toe en giet de wijn erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep alles door de tagliatelle en scheur hier de verse basilicum over.
  • Serveer met een goed glas wijn en bruschetta.

Notities

Eventueel kun je room toevoegen, maar voor een lichtere maaltijd is dit zeker niet nodig.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie