Pasta met gemarineerde champignons in roomsaus

Geen idee hoe het met jou staat, maar ik vind er niet zo veel aan. Boodschappen doen. En nu in deze tijd al helemaal niet. Hoe hou je anderhalve meter afstand in een gangpad dat bij lage na geen anderhalve meter breed is? Hoe pak je je boodschappen wanneer vakkenvullers klanten alleen maar lastige objecten vinden en eigenlijk niet opzij willen gaan? Geen (of weinig) boodschappen doen, betekent dan ook creatief zijn met wat je in huis hebt. Zo ontstond deze pasta met champignons. Ik had nl. nog champignons in huis die hoognodig gegeten moesten worden en pasta is er altijd, evenals room. Tadaaa we zouden weer een avond te eten hebben 🙂 De champignons zagen donkerbruin na het marineren, na het bakken en toevoegen van de room was het geheel een beetje groen-grijzig. Het eindresultaat zag er dus ab-so-luut  vre-se-lijk  ongeloveloos NIET fotogeniek uit. Maar het smaakte heerlijk, dus het recept wil ik toch wel delen.

Waardering

Bereidingstijd 25 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram pasta naar keuze
  • 200 gram champignons
  • 1 bakje spekreepjes
  • el pesto
  • 1 teen knoflook
  • 1 el bloem
  • 1 pakje room
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Snijd de champignons in plakjes, reepjes of kwarten en doe ze in een afsluitbare bak. Pers de teen knoflook hierboven uit. Giet er wat olijfolie over en schep goed door zodat alles goed mengt. Breng op smaak met peper. Zet de bak in de koelkast tot gebruik.
  • Bak de spekreepjes op laag vuur totdat ze bijna krokant zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. En leg ook dit opzij tot gebruik.
  • Kook de pasta gaar zoals je gewend bent en giet af, vang een klein kopje van het vocht op.
  • Neem een hapjespan en verwarm hierin wat olie. Bak hierin de champignons. Als ze gaar zijn voeg je de bloem toe en bak je dat nog even mee. Giet er vervolgens de room bij en roer goed door. Als het te dik wordt kun je er wat van het opgevangen kookvocht bij doen.
  • Roer de pasta erdoor en schep als laatste de spekjes erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer er geraspte Parmezaanse kaas bij.
  • Eet smakelijk.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Foto: Pixabay

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review