Aardappeltaart: kliekjeseten 2.0

Eten probeer ik zo min mogelijk weg te gooien. Als eerste kook ik ofwel zoveel dat ik kan invriezen, ofwel ik kook precies genoeg voor ons twee. Maar tussen de eerste en de tweede variant zit nog weleens wat. Is zo’n kliekje te weinig voor 1 persoon en kan ik er niets anders meer van maken? Dan gaat het bij de kippen. In alle overige gevallen probeer ik er toch nog weer wat van te maken, want weggooien is zonde. En nu in deze rare tijden helemaal: je wilt tenslotte zo min mogelijk naar de winkel. Ik wel in ieder geval. Zo ontstond ook dit recept voor aardappeltaart. Varieer er lekker op los met de vulling. Dat wat je nog in de koelkast of vriezer hebt kan er prima door!

Ik had alle ingrediënten in huis. In de vriezer had ik nog aardappelpuree liggen. Deze was aangemaakt met peper, zout en nootmuskaat. Maar maak de aardappelpuree gerust zoals jij hem lekker vindt.

Variatie

Terwijl ik dit aan het eten was mijmerde ik al over wat je nog meer als vulling zou kunnen gebruiken. Ik kwam o.a. tot de volgende ideeën:

  • geruld gehakt, doperwten, mais, ui, Mexicaanse kruiden
  • prei, rode ui, sambal of rode peper, rundvlees
  • braadworst (van vel ontdaan en in stukjes), prei en venkel
aardappeltaart

Aardappeltaart

Een heerlijke taart van aardappelpuree gevuld met allerlei lekkers dat je nog in huis hebt
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 350 gr aardappelpuree
  • 100 gr bloem
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 el ketjap (asin)
  • 175 gr paddenstoelen
  • geraspte kaas
  • olie en roomboter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de aardappelpuree met het ei en de bloem. Meng alles goed. Neem een taartvorm (liefst met losse bodem) en leg hier bakpapier in (ook de randen) of besmeer alles met boter en bestuif dat dan met polenta, bloem of paneermeel. Net wat je in huis hebt. Giet hier de aardappelpuree in en maak in het midden een kuil. Strooi hier rijkelijk peper en een beetje zout over. Zet het even weg.
  • Snijd de ui in zeer dunne halve ringen en snijd de knoflook piepfijn (of gebruik een knoflookpers). Fruit de ui en knoflook in wat olie.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook. Bak dit mee en giet er een beetje ketjap bij. Laat dit bakken tot er haast geen vocht meer in de pan is. Laat het mengsel dan uitlekken in een vergiet.
  • Smelt nu roomboter in dezelfde pan en bak hierin de paddenstoelen.
  • Schep het kipmengsel in de taartvorm en schep er de paddenstoelen bovenop. Maak eventueel een dakje van een dun laagje aardappelpuree. Strooi de kaas erover en plaats het ca. 30 minuten in de oven.

Notities

Indien je dit serveert met een salade of extra groenten kun je er makkelijk met zijn drieën van eten.

0Shares

3 thoughts on “Aardappeltaart: kliekjeseten 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *