Tarte tatin witlof

Waarschijnlijk weet je wel wat een tarte tatin is. Misschien heb je deze omgekeerde appeltaart zelf wel al eens gemaakt of bij iemand anders gegeten. Deze keer maken we er eens iets heel anders van. Wat dacht je van tarte tatin witlof.

Tarte tatin witlof?!

Jazeker! Het recept wat ik op internet vond lijkt wat meer op tarte tatin vanwege het karameliseren van suiker en dit op de bodem van de vorm te gieten. Maar ik heb de suiker achterwege gelaten en er wat stroop voor in de plaats gedaan. Daarnaast vond ik het nodig om ham en kaas toe te voegen. Ik moet zeggen dat het zeer verrassend en erg lekker was. Deze tarte tatin witlof zal vaker op tafel komen.

Aangezien ik dit heb gemaakt bij wijze van test aten we er niets anders bij; we hebben de taart gewoon met zijn tweetjes verorberd! Natuurlijk kun je er ook (gebakken) aardappeltjes en/of vlees bij serveren, dan kunnen er wel meer mensen van eten.

tarte tatin witlof

Tarte tatin witlof

Prep: 15 min
Kook: 30 min
Totaal: 45 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Taart eten als diner, wie wil dat nou niet?

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 5 stronken witlof
  • 1 vel bladerdeeg of 5 kleintjes
  • 1 handvol geraspte kaas
  • ½ bakje hamblokjes
  • 1 el stroop
  • 1 klontje roomboter
  • 1 sinaasappel sap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd een dun plakje van het kontje af en snijd de stronk in de lengte door midden.
  • Verwarm de boter in een koekenpan en bak de stronken lof, met de snijkant naar beneden.
  • Giet het sap van de sinaasappel bij de lof en laat dit even stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
  • Leg de stronken in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Beboter een quichevorm en verdeel de stroop over de bodem. Leg hier de uitgelekte stronken lof op, met snijvlak naar beneden. Strooi de kaas en hamblokjes erover.
  • Bedek het geheel met de lap bladerdeeg en vouw de randen wat naar binnen. Heb je enkel kleine plakjes in huis en ontdooid? Dan leg je ze op elkaar en rol je ze uit tot 1 lap.
  • Plaats ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
Diner
Nederlands
Tarte tatin, Tarte tatin witlof, Witloftaart
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review