Waarschijnlijk weet je wel wat een tarte tatin is. Misschien heb je deze omgekeerde appeltaart zelf wel al eens gemaakt of bij iemand anders gegeten. Deze keer maken we er eens iets heel anders van. Wat dacht je van tarte tatin witlof.
Tarte tatin witlof?!
Jazeker! Het recept wat ik op internet vond lijkt wat meer op tarte tatin vanwege het karameliseren van suiker en dit op de bodem van de vorm te gieten. Maar ik heb de suiker achterwege gelaten en er wat stroop voor in de plaats gedaan. Daarnaast vond ik het nodig om ham en kaas toe te voegen. Ik moet zeggen dat het zeer verrassend en erg lekker was. Deze tarte tatin witlof zal vaker op tafel komen.
Aangezien ik dit heb gemaakt bij wijze van test aten we er niets anders bij; we hebben de taart gewoon met zijn tweetjes verorberd! Natuurlijk kun je er ook (gebakken) aardappeltjes en/of vlees bij serveren, dan kunnen er wel meer mensen van eten.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!