Gehaktballetjes Indonesische stijl

Pakjes-alert! Meestal maak ik de boemboe zelf, maar deze keer even niet. Gewoon even lekker eten en er niet al te lang mee bezig zijn. Soms is dat heel erg fijn. Voor het maken van de gehaktballetjes gebruik ik maatlepels: met de eetlepel heb je een perfect formaat balletje en ze zijn allemaal even groot. Iets wat ik uit de losse pols maar niet voor elkaar lijk te krijgen.

Gehaktballetjes Indonesische stijl, met haricot verts

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 1 middelgrote ui
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 1 mespunt zout
  • 4 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olie
  • 1 zakje boemboe rendang
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 800 g haricot verts
  • 2 el seroendeng

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui heel fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, het zout en peper. Vorm er ca. 35 balletjes van ter grootte van een walnoot.
  • Snijd de gember en knoflook ragfijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de boemboe, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin.
  • Voeg de kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten stoven met de deksel op de pan.
  • Verwijder de puntjes van de haricot verts en kook ze in 6 minuten in kokend water met eventueel zout gaar.
  • Verdeel de rijst, rendang en haricot verts over de borden en garneer met seroendeng.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *