Beef muffins

Deze snacks zijn eigenlijk altijd en overal goed. Want waarom zou je ze allee als hartige snack eten terwijl je ze ook kunt eten tijdens ontbijt, lunch, picknick, wandeling, in de auto, lekkere-trek-stiller etc.

Als ontbijt zeg je?!

Ja, waarom niet!? Waarom zouden we altijd een boterham moeten eten? Mij kun je wel mijn uit krijgen voor roerei, spek, worst en witte bonen in tomatensaus. Dus wat dacht je van deze overheerlijke beef muffins?

Dit is namelijk een ontzettend makkelijk en heerlijk recept. Je kunt ze vooraf maken, ze zijn namelijk zowel warm als koud prima te eten. Eenmaal klaar en afgekoeld zijn ze een paar dagen houdbaar in de koelkast. Erg makkelijk dus als je ‘s morgens lekker wilt ontbijten, maar geen zin hebt er voor in de keuken te staan of als je gaat picknicken. Overigens is zo’n muffin ook geweldig in de lunchtrommel.

beef muffins

Beef muffins

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 8 muffins

Keukenspullen

Ingrediënten
 

  • 1 el kokosolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 6 eieren
  • 100 gr rundergehakt
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ rode paprika (klein gesneden)
  • spinazie (flinke handvol)
  • 2 tl tomatenpuree
  • peper en zout (naar smaak)

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven tot 180°C.
  • Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en fruit hierin het gesnipperde uitje en de uitgeperste knoflook.
  • Breek 6 eieren in een grote kom en klop los met een vork. Voeg hier het ui- en knoflookprutje aan toe.
  • Meng nu alle overige ingrediënten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een muffinvorm in met wat kokosolie en giet het mengsel in de uitsparingen.
  • Na ongeveer een kwartiertje zijn de muffins klaar.

 

Tip

In plaats van de vorm in te vetten kun je natuurlijk ook papieren muffinvormpjes gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *