Beef muffins

Deze snacks zijn eigenlijk altijd en overal goed. Want waarom zou je ze allee als hartige snack eten terwijl je ze ook kunt eten tijdens ontbijt, lunch, picknick, wandeling, in de auto, lekkere-trek-stiller etc.

Als ontbijt zeg je?!

Ja, waarom niet!? Waarom zouden we altijd een boterham moeten eten? Mij kun je wel mijn uit krijgen voor roerei, spek, worst en witte bonen in tomatensaus. Dus wat dacht je van deze overheerlijke beef muffins?

Dit is namelijk een ontzettend makkelijk en heerlijk recept. Je kunt ze vooraf maken, ze zijn namelijk zowel warm als koud prima te eten. Eenmaal klaar en afgekoeld zijn ze een paar dagen houdbaar in de koelkast. Erg makkelijk dus als je ’s morgens lekker wilt ontbijten, maar geen zin hebt er voor in de keuken te staan of als je gaat picknicken. Overigens is zo’n muffin ook geweldig in de lunchtrommel.

 

Bereiding 25 minuten
Porties 8 muffins

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 6 eieren
  • 100 gram rundergehakt
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ rode paprika, klein gesneden
  • spinazie, flinke handvol
  • 2 tl tomatenpuree
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven tot 180°C.
  • Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en fruit hierin het gesnipperde uitje en de uitgeperste knoflook.
  • Breek 6 eieren in een grote kom en klop los met een vork. Voeg hier het ui- en knoflookprutje aan toe.
  • Meng nu alle overige ingrediënten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een muffinvorm in met wat kokosolie en giet het mengsel in de uitsparingen.
  • Na ongeveer een kwartiertje zijn de muffins klaar.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review