Pasta met courgette en doperwten

pasta met courgette en doperwten

De courgette is een erg veelzijdige groente, je kunt het in tal van gerechten gebruiken en zowel rauw, gekookt als gewokt eten. Bij courgette denken de meeste mensen aan pastagroente, maar je kunt de courgette ook zelf gebruiken als pasta. Probeer het eens door met een dunschiller linten van de courgette af te halen en maak je favoriete pastagerecht zonder pasta maar met courgette! Bijvoorbeeld deze lasagnette.

Spaghetti van courgette is ook heel erg lekker. Voor dit gerecht is het wel handig om een spiralizer te hebben. Zo’n spiraalsnijder scheelt een hoop werk! Zelf heb ik deze gekocht bij Bol.com.

Ontbijt, lunch of diner

Courgette heeft geen uitgesproken smaak. Daardoor kun je het in tal van gerechten verwerken. Zo kun je een paar bevroren plakjes aan je groene ontbijt smoothie toevoegen, een romig soepje maken voor de lunch, beignets als bijgerecht of een lasagnette voor het diner.

Meer ideeën

pasta met courgette en doperwten

Pasta met courgette en doperwten

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 375 gr pasta (naar keuze)
  • 1 courgette (groen)
  • 1 courgette (geel)
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr doperwten
  • ½ citroen (het sap)
  • 200 ml crème fraiche
  • 15 blaadjes basilicum
  • 100 gr spekreepjes (optioneel)
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Indien gewenst bak je de spekreepjes uit. Als laatste kun je die dan toevoegen.
  • Kook de pasta volgens recept / zoals je gewend bent.
  • Was de courgettes goed onder de kraan. Schil met een dunschiller mooie lange linten.
  • Pers de citroen en zet het sap even weg.
  • Verwarm ondertussen de olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook. Schep de knoflook uit de pan (tegen aanbranden) en wok de courgettelinten en doperwten in dezelfde olie tot ze gaar zijn.
  • Voeg nu de crème fraîche en het citroensap toe en verwarm het geheel.
  • Schep de knoflook er weer bij en breng op smaak met peper en zout.
  • Schik de pasta op een bord of schaal en schep de courgettelinten er op. Strooi er gescheurde blaadjes basilicum over en besprenkel met citroensap.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info