De courgette is een erg veelzijdige groente, je kunt het in tal van gerechten gebruiken en zowel rauw, gekookt als gewokt eten. Bij courgette denken de meeste mensen aan pastagroente, maar je kunt de courgette ook zelf gebruiken als pasta. Probeer het eens door met een dunschiller linten van de courgette af te halen en maak je favoriete pastagerecht zonder pasta maar met courgette! Bijvoorbeeld deze lasagnette.
Spaghetti van courgette is ook heel erg lekker. Voor dit gerecht is het wel handig om een spiralizer te hebben. Zo’n spiraalsnijder scheelt een hoop werk!

Met een spiralizer maak je in een handomdraai prachtige slierten van wortel, aardappel, biet, appel en nog veel meer.
Ontbijt, lunch of diner
Courgette heeft geen uitgesproken smaak. Daardoor kun je het in tal van gerechten verwerken. Zo kun je een paar bevroren plakjes aan je groene ontbijt smoothie toevoegen, een romig soepje maken voor de lunch, beignets als bijgerecht of een lasagnette voor het diner.
Meer lunch ideeën
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!