Kruidensalade met kropsla

Een heerlijke salade die altijd kan!

Tip: schep de salade in een mason jar en sluit hem goed af, neem de dressing in een apart potje mee en je hebt een heerlijke lunch op kantoor, tijdens de picknick of op school

kropsla

Salade van kruiden en kropsla

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • 1 komkommer (in plakjes)
  • 25 gr bieslook (fijn gesneden)
  • 1 bakje platte peterselie (grof gesneden)
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 2 el wijnazijn (witte)
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el tijm
  • 100 gr geitenkaas (zachte)

Instructies

  • Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en scheur de grote bladeren kleiner. Doe de sla met de ui, komkommer, bieslook en peterselie in een schaal.
  • Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn, olie en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de geitenkaas over de salade. Schenk de dressing erover. Schep de salade om en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *