Kruidensalade met kropsla

kropsla

Kruidensalade met kropsla mag niet ontbreken bij een heerlijke zomerse maaltijd. Het zit boordevol met groenten en kruiden. Lekker, gezond en supersimpel om te maken.

kropsla

Salade van kruiden en kropsla

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 1 rode ui (halve ringen)
  • 1 komkommer (plakjes)
  • 25 gr bieslook (fijn gesneden)
  • 1 bakje platte peterselie (grof gesneden)
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tijm
  • 100 gr geitenkaas (zachte)

Instructies
 

  • Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en scheur de grote bladeren kleiner. Doe de sla met de ui, komkommer, bieslook en peterselie in een schaal.
  • Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn, olie en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de geitenkaas over de salade. Schenk de dressing erover. Schep de salade om en serveer.
Salade, Diner
Nederlands
Kruidensalade, Salade met verse kruiden
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info