Kruidensalade met kropsla

Een heerlijke salade die altijd kan!

Tip: schep de salade in een mason jar en sluit hem goed af, neem de dressing in een apart potje mee en je hebt een heerlijke lunch op kantoor, tijdens de picknick of op school

kropsla

Salade van kruiden en kropsla

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 kropsla
  • 1 rode ui ((in halve ringen))
  • 1 komkommer ((in plakjes))
  • 25 gr bieslook ((fijn gesneden))
  • 1 bakje platte peterselie ((grof gesneden))
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 2 el wijnazijn ((witte))
  • 4 el olijfolie ((extra vierge))
  • 1 el tijm
  • 100 gr geitenkaas ((zachte))

Aan de slag
 

  • Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en scheur de grote bladeren kleiner. Doe de sla met de ui, komkommer, bieslook en peterselie in een schaal.
  • Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn, olie en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de geitenkaas over de salade. Schenk de dressing erover. Schep de salade om en serveer.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *