Kruidensalade met kropsla

Kruidensalade met kropsla mag niet ontbreken bij een heerlijke zomerse maaltijd. Het zit boordevol met groenten en kruiden. Lekker, gezond en supersimpel om te maken.

kropsla

Salade van kruiden en kropsla

Kook: 15 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 1 rode ui halve ringen
  • 1 komkommer plakjes
  • 25 gr bieslook fijn gesneden
  • 1 bakje platte peterselie grof gesneden
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tijm
  • 100 gr geitenkaas zachte

Instructies

  • Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en scheur de grote bladeren kleiner. Doe de sla met de ui, komkommer, bieslook en peterselie in een schaal.
  • Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn, olie en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de geitenkaas over de salade. Schenk de dressing erover. Schep de salade om en serveer.
Salade, Diner
Nederlands
Kruidensalade, Salade met verse kruiden
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 753 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review