Braziliaanse kaasbroodjes zijn de lekkerste
Als er één recept is dat ik zeer regelmatig maak dan zijn het deze Braziliaanse kaasbroodjes wel! De kaasbroodjes zijn geschikt als ontbijt, lunch, snack, bij het eten en al wat je nog meer zou kunnen verzinnen. Dit recept heb ik ooit eens op het internet gevonden maar begrijp tot op de dag van vandaag niet waarom dit “Braziliaanse” kaasbroodjes zijn (ga maar gauw naar de ingrediënten om te begrijpen wat ik bedoel).
Bewaaradvies
Meestal zijn de kaasbroodjes bij ons thuis zo op maar je kunt ze ook bewaren in de koelkast in bijvoorbeeld een plastic zakje met zipper-sluiting en meenemen naar je werk/school als lekker tussendoortje. Verwarm ze dan even ca. 30 seconden in de magnetron. Het knapperige is helaas wel van af dan, maar ze zijn nog steeds heel erg lekker.

Ingrediënten
- 250 gr tapiocameel (te koop bij de Toko)
- 250 gr geraspte kaas
- 3 eieren
- 60 gr melk
- 35 gr olijfolie
- 1 zakje bakpoeder
- chilivlokken (zoveel als je aandurft)
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Ik gebruik overigens meestal een mix van oude kaas, Gruyère en Parmezaanse kaas.
- Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Gebruik hiervoor de keukenmachine, mixer, of je handen: het maakt allemaal niet uit, als je het maar snel doet want het is zaak om dit zo snel mogelijk in de oven te krijgen zodat je zo vlug mogelijk kunt genieten (wel een héél klein beetje af laten koelen anders wordt het een pijnlijke in plaats van goddelijke ervaring).
- Vet een muffin-tray in. Ik gebruik hiervoor graag een olie met vernevelaar (spuitbus dus). Schep met behulp van een juslepel (1 lepel) of eetlepel (2 lepels) een hoopje van het deeg in iedere uitsparing.
- Zet de tray in het midden van de oven (af en toe even kijken of ze niet te donker worden).