Als er één recept is dat ik zeer regelmatig maak dan zijn het deze Braziliaanse kaasbroodjes wel! De kaasbroodjes zijn geschikt als ontbijt, lunch, snack, bij het eten en al wat je nog meer zou kunnen verzinnen. Dit recept heb ik ooit eens op het internet gevonden maar begrijp tot op de dag van vandaag niet waarom dit “Braziliaanse” kaasbroodjes zijn (ga maar gauw naar de ingrediënten om te begrijpen wat ik bedoel).
Bewaaradvies
Meestal zijn de kaasbroodjes bij ons thuis zo op maar je kunt ze ook bewaren in de koelkast in bijvoorbeeld een plastic zakje met zipper-sluiting en meenemen naar je werk/school als lekker tussendoortje. Verwarm ze dan even ca. 30 seconden in de magnetron. Het knapperige is helaas wel van af dan, maar ze zijn nog steeds heel erg lekker.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!
Hoi Sylvia, je vroeg zich af waarom deze broodjes “Braziliaanse Kaasbroodjes” zijn genoemd, dat is omdat dit een zeer populaire en traditionele Braziliaanse recept in. In Brazilië eten wij de “Pão de Queijo” ( letterlijk kaasbrood) als ontbijt, snack tussen de middag, altijd samen met een sterke kopje filter koffie. In de originele recept wordt heet water gebruikt ipv melk. Heet water maakt de tapiocameel “rubberachtige”, klinkt gek, maar zo is dit recept bedacht. In Brazilië wordt twee soort tapiocameel gebruikt, de “zoute” en de “zure” tapiocameel. Hier in Nederland weet ik niet welke wordt hier verkocht. In de originele recept gebruik je beide. Ik wil experimenteren met maïzena, om de zoete tapiocameel te vervangen. Ik laat je het weten of het lekker geworden is!
Hej Angelica, wat een leuke reactie! Dank voor de achtergrondinformatie. Volgens mij hebben we maar 1 soort tapiocameel in Nederland. Maar ik wil dat nu wel uitzoeken 🙂
Ik ben zeer benieuwd naar jouw experiment met maizena!
Hoi ik ben Braziliaanse, met maïzena is niet hetzelfde. Ok.
Hej Márcia, ik ben dan ook heel benieuwd naar het experiment. Helaas nog niets over gehoord. “Geen bericht is goed bericht”?