Braziliaanse kaasbroodjes

Als er één recept is dat ik zeer regelmatig maak dan zijn het deze Braziliaanse kaasbroodjes wel! De kaasbroodjes zijn geschikt als ontbijt, lunch, snack, bij het eten en al wat je nog meer zou kunnen verzinnen. Dit recept heb ik ooit eens op het internet gevonden maar begrijp tot op de dag van vandaag niet waarom dit “Braziliaanse” kaasbroodjes zijn (ga maar gauw naar de ingrediënten om te begrijpen wat ik bedoel).

Bewaaradvies

Meestal zijn de kaasbroodjes bij ons thuis zo op maar je kunt ze ook bewaren in de koelkast in bijvoorbeeld een plastic zakje met zipper-sluiting en meenemen naar je werk/school als lekker tussendoortje. Verwarm ze dan even ca. 30 seconden in de magnetron. Het knapperige is helaas wel van af dan, maar ze zijn nog steeds heel erg lekker.

Braziliaanse kaasbollen

Braziliaanse kaasbroodjes

Kook: 35 minuten
Porties (aanpasbaar):11 broodjes

Ook nodig

Ingrediënten

 • 250 gram tapiocameel, bij de Toko
 • 250 gram geraspte kaas
 • 3 eieren
 • 60 gram melk
 • 35 gram olijfolie
 • 1 zakje bakpoeder
 • chilivlokken, zoveel als je aandurft

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°C.
 • Ik gebruik overigens meestal een mix van oude kaas, Gruyère en Parmezaanse kaas.
 • Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Gebruik hiervoor de keukenmachine, mixer, of je handen: het maakt allemaal niet uit, als je het maar snel doet want het is zaak om dit zo snel mogelijk in de oven te krijgen zodat je zo vlug mogelijk kunt genieten (wel een héél klein beetje af laten koelen anders wordt het een pijnlijke in plaats van goddelijke ervaring).
 • Vet een muffin-tray in. Ik gebruik hiervoor graag een olie met vernevelaar (spuitbus dus). Schep met behulp van een juslepel (1 lepel) of eetlepel (2 lepels) een hoopje van het deeg in iedere uitsparing.
 • Zet de tray in het midden van de oven (af en toe even kijken of ze niet te donker worden).

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

4 gedachten over “Braziliaanse kaasbroodjes”

 1. Hoi Sylvia, je vroeg zich af waarom deze broodjes “Braziliaanse Kaasbroodjes” zijn genoemd, dat is omdat dit een zeer populaire en traditionele Braziliaanse recept in. In Brazilië eten wij de “Pão de Queijo” ( letterlijk kaasbrood) als ontbijt, snack tussen de middag, altijd samen met een sterke kopje filter koffie. In de originele recept wordt heet water gebruikt ipv melk. Heet water maakt de tapiocameel “rubberachtige”, klinkt gek, maar zo is dit recept bedacht. In Brazilië wordt twee soort tapiocameel gebruikt, de “zoute” en de “zure” tapiocameel. Hier in Nederland weet ik niet welke wordt hier verkocht. In de originele recept gebruik je beide. Ik wil experimenteren met maïzena, om de zoete tapiocameel te vervangen. Ik laat je het weten of het lekker geworden is!

  Beantwoorden

Plaats een reactie