Gegrilde bloemkoolschijf *steak*

Trek in bloemkool, maar wil je weleens iets anders dan normaal? Maak dan deze heerlijke gegrilde bloemkoolschijf. Je hebt de ‘bloemkool steak’ vast wel eerder voorbij zien komen als je op zoek was naar een bloemkoolrecept. Uit een bloemkool haal je twee flinke schijven. Van de overgebleven bloemkool maakte ik een heerlijk romige bloemkoolsaus.

Het lijkt misschien wat karig als je de foto bekijkt, maar door de romige bloemkoolsaus die ik erbij gaf was het meer dan een volledige maaltijd.

Serveer er eventueel een heerlijke groene salade bij.

gegrilde bloemkoolschijf

Recept gegrilde bloemkoolschijf

gegrilde bloemkoolschijf

Gegrilde bloemkoolschijf

Kook: 20 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • ¼ tl paprikapoeder
  • ¼ tl uienpoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven tot 200°C.
  • Verwijder de buitenste bladeren en stelen van de bloemkool. Snijd de bloemkool heel voorzichtig door midden. Snijd van beide helften een dikke plak af.
  • Meng de specerijen met de olie en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de bloemkoolschijven op een rooster en besmeer aan alle kanten met de kruidige olie.
  • Schuif het rooster in het midden van de oven. Na ongeveer 20 minuten zijn de bloemkoolschijven gaar. Prik een vork in de schijven om te zien of het gaar genoeg is naar jouw zin.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie