Flatbread met paddenstoelenmix, Mexicaanse stijl

Heb je even geen zin om in de keuken te staan, maar wil je wel wat lekkers eten? Deze flatbread met paddenstoelenmix en guacamole zijn echt een feestje. Snel, makkelijk en ook nog eens gezond!

Eerder al maakte ik flatbread met comfort food en dat was zo’n succes, dat ik er een Mexicaanse-stijl variatie op bedacht. Een soort fajita’s maar dan net even anders.

Oesterzwammen zijn echt perfect om in reepjes te bakken. Kruiden naar keuze erbij en genieten maar. Je kunt ze hard(er) bakken zoals ik deed bij het comfort food, of wat smeuïger houden zoals hier bij deze Mexicaanse stijl.

flatbread met paddenstoelenmix

Opmerking bij de ingrediënten

  • Oesterzwammen & Shiitakes – om de prijs wat te drukken kun je er ook voor kiezen om enkel oesterzwammen te gebruiken, geen probleem.
  • Fajita kruiden – dit kun je vervangen door ieder andere Mexicaanse kruidenmix die je lekker vindt.
  • Guacamole – ik vind de avocado’s vaak ofwel te hard of wel te rijp, tegen bruin aan. Ik heb gemerkt dat een kant en klaar guacamole pakket dit probleem niet kent. De avocado’s zijn altijd goed… dus loop je tegen hetzelfde probleem aan, probeer dan eens een verspakket van Albert Heijn.
Flatbread met paddenstoelenmix

Flatbread met paddenstoelenmix, Mexicaanse stijl

Kook: 20 minuten
Totaal: 20 minuten
Vrij van:
steenvrucht
pinda
sesamzaadjes
soja
Vervangbaar:
gluten
Porties (aanpasbaar):2

Ingrediënten

Paddenstoelenmix

  • 300 gram oesterzwammen
  • 150 gram shiitakes
  • 1 zakje Fajita kruiden
  • 1 el olijfolie
  • 6 stuks flatbread, vervang eventueel door een glutenvrije variant

Guacamole

  • 1 sjalot
  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180 °C

Paddenstoelenmix

  • Scheur 300 gram oesterzwammen in reepjes, leg ze in een grote schaal. Snijd indien nodig 150 gram shiitakes klein en leg ze bij de oesterzwammen.
  • Voeg 1 zakje Fajita kruiden en 1 el olijfolie toe, schud alles goed door elkaar.
  • Bak de paddenstoelenmix 20 minuten. Knijp de helft van 1 limoen uit boven de paddenstoelenmix.

Guacamole

  • Snipper ondertussen 1 sjalot en 1 teen knoflook. Snijd 1 tomaat in kleine blokjes. Verwijder de pit van 2 avocado’s en prak deze fijn door de knoflook, sjalot en tomaat.
  • Knijp de andere helft van 1 limoen hierboven uit. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg 6 stuks flatbread in de oven, ze hoeven alleen warm te worden, dus met 3 minuten zijn ze klaar.
  • Verdeel de paddenstoelenmix, guacamole en flatbreads over twee borden en serveer direct.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie

Beoordeling