Briozza of Pizzoche? Deze gevulde brioche is in ieder geval heerlijk!

Toen ik onlangs terug kwam uit Frankrijk had ik mijn auto weer gevuld met kruimeldeeg, bladerdeeg, filodeeg en wat broodjes voor onderweg. Daarnaast nam ik ook een brioche mee, met het idee dat ik daar vast wel wat van kon gaan maken. Maar ja, zo’n brood blijft natuurlijk niet eeuwig goed, dus na wat gepieker bedacht ik me dat ik er wel een ovenschotel met gehakt van kon gaan maken.

Wat is een brioche eigenlijk

Brioche hangt een beetje tussen brood en cake in. Je kunt het eten met beleg zoals je een broodje zou eten, maar je kunt het ook eten met bijvoorbeeld jam en slagroom. Dan wordt het al meer een taartje. Uiteraard leent een oud stuk brioche zich ook uitstekend om er wentelteefjes van te maken. Het is vrij lang houdbaar en is van origine een rond bolvormig brood met een bolletje er bovenop. Maar tegenwoordig zie je ze ook als kleine broodjes of als langwerpige broden. Wil je zelf een brioche maken? Kijk dan eens in Pauline’s Keuken. Voor mijn recept gebruik ik een kant en klaar langwerpige brioche.

Met salade?

Ik gaf er een salade bij van ijsbergsla, boterbonen, mais, Parmezaanse kaas en zelfgemaakt croutons. Die maak je heel makkelijk zelf door oud brood in blokjes te snijden en met wat olie en eventueel kruiden of knoflook op een bakplaat te leggen en in de oven te roosteren. Heerlijk!

gevulde brioche

Brioche gevuld met gehakt

Kook: 45 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ingrediënten

  • 1 brioche
  • 2 el pesto
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 240 ml gezeefde tomaten
  • 2 tl sambal
  • peper en zout
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃.
  • Snijd de brioche doormidden. Besmeer de onderste helft met pesto en leg deze in een (beetje) ingevette ovenschaal.
  • Snijd de uien in flinterdunne halve ringen. Verdeel ongeveer de helft van de ui over de onderkant van het brood.
  • Verwarm in een braadpan een beetje olijfolie en fruit hierin de overgebleven ui en pers hier de knoflook boven uit. Voeg daar gehakt, sambal, kruiden en de tomatenpuree aan toe. Bak het op middelhoog vuur rul. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het gehakt met een “zeefschep” uit de pan en verdeel over de brioche. Strooi hier wat Parmezaanse kaas over.
  • Druk de bovenkant van de brioche een beetje plat en leg op het brood. Snijd de mozzarella in plakken en leg dat bovenop. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.
  • Zet de ovenschaal een half uur in de oven. Blijf wel opletten dat het niet te hard gaat.
  • Serveer met een lekkere frisse (ijsberg)salade.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 1224kcal | Koolhydraten: 102gr | Eiwit: 65gr | Vet: 60gr | Waarvan verzadigd: 20gr | Waarvan onverzadigd: 8gr | Cholesterol: 325mg | Zout: 1692gr | Vezels: 5gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie