Van oudsher wordt het gemaakt van restjes vlees, groenten en aardappelen. Dat komt mooi uit, want ik heb nog gekookte aardappelen over van gisteren. En ook is er nog wat over van de stoofschotel die ik eerder had gemaakt. In een handomdraai maak je hier een heerlijke Engelse pie van. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen Shepherd’s Pie en Cottage Pie?
Cottage of Shepherd’s Pie
Het wordt eigenlijk door elkaar gebruikt, maar goed beschouwd is Cottage Pie voor de “armen” (rundergehakt) en Shepherd’s Pie voor de “rijken” (lamsgehakt). In beide gevallen wordt de pie afgedekt met een laag aardappelpuree. En zoals gezegd werd het gemaakt van restjes vlees. Tegenwoordig is het een standaardgerecht in de meeste pubs.
Goedkoop koken
Heb je aan het einde van de week dus nog vlees, groenten en/of (gekookte) aardappelen over? Maak dan deze heerlijke ovenschotel. Niet of nauwelijks afwas en natuurlijk ook geen kosten omdat je de restjes opmaakt. Win-win situatie noem ik dat!
Vers of restjes?
Zoals ik al zei wordt mijn pie gemaakt van restjes, dus onderstaande foto’s kloppen niet helemaal met het recept (vleesch). Maar als jij dit recept nu voor het eerst ziet en het meteen wil maken, heb je misschien geen restjes in huis. Geen zorgen: je kunt het natuurlijk ook gewoon vers maken. Lees maar mee!
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!