Hemelse limoencake

Bereiding 1 uur
Porties 1 cake

Materiaal

  • Cakevorm
  • Satéprikkers

Ingrediënten

Cake

  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 el limoenrasp
  • 2 el limoensap
  • 250 ml dikke yoghurt
  • 250 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

Frosting

  • 60 ml limoensap
  • 70 gram suiker

Zo maak je het

Cake

  • Verwarm de oven tot 175°C.
  • Mix alle ingrediënten in een kom, met een mixer of de keukenmachine (ik ♥ KitchenAid) tot een mooi glad beslag.
  • Giet het in een ingevette cakevorm of tulbandvorm
  • Zet de vorm een uur in de oven.

Frosting

  • Meng de ingrediënten vlug met een lepeltje. Laat het niet geheel oplossen, de kristallen moeten zichtbaar blijven.
  • Smeer de nog warme cake hier mee in en laat het afkoelen… als je kunt!

Extra info

 

Doe de priktest

Wanneer je een satéprikker in de cake steekt en hij komt er droog uit, is de cake gaar.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review