Hemelse limoencake

hemelse cake

Hemelse limoencake

Deze limoencake is heerlijk fris en een klein beetje klef. Precies zoals een goede cake hoort te zijn dus.
Kook: 1 uur
Porties (aanpasbaar):1 cake

Ook nodig

  • Cakevorm
  • Satéprikkers

Ingrediënten

Cake

  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 el limoenrasp
  • 2 el limoensap
  • 250 ml dikke yoghurt
  • 250 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

Frosting

  • 60 ml limoensap
  • 70 gram suiker

Instructies

Cake

  • Verwarm de oven tot 175°C.
  • Mix alle ingrediënten in een kom, met een mixer of de keukenmachine (ik ♥ KitchenAid) tot een mooi glad beslag.
  • Giet het in een ingevette cakevorm of tulbandvorm
  • Zet de vorm een uur in de oven.

Frosting

  • Meng de ingrediënten vlug met een lepeltje. Laat het niet geheel oplossen, de kristallen moeten zichtbaar blijven.
  • Smeer de nog warme cake hier mee in en laat het afkoelen… als je kunt!

Notities

 

Doe de priktest

Wanneer je een satéprikker in de cake steekt en hij komt er droog uit, is de cake gaar.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie