Hemelse limoencake

hemelse cake
Prep: 5 min
Kook: 1 uur
Totaal: 1 uur 5 min
Porties: 1 cake
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Deze limoencake is heerlijk fris en een klein beetje klef. Precies zoals een goede cake hoort te zijn dus.

Benodigdheden

  • Cakevorm
  • Satéprikkers

Ingrediënten

Cake

  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 el limoenrasp
  • 2 el limoensap
  • 250 ml dikke yoghurt
  • 250 gr suiker
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

Frosting

  • 60 ml limoensap
  • 70 gr suiker

Instructies

Cake

  • Verwarm de oven tot 175°C.
  • Mix alle ingrediënten in een kom, met een mixer of de keukenmachine (ik ♥ KitchenAid) tot een mooi glad beslag.
  • Giet het in een ingevette cakevorm of tulbandvorm
  • Zet de vorm een uur in de oven.

Frosting

  • Meng de ingrediënten vlug met een lepeltje. Laat het niet geheel oplossen, de kristallen moeten zichtbaar blijven.
  • Smeer de nog warme cake hier mee in en laat het afkoelen... als je kunt!

Sylvia's tips

 

Doe de priktest

Wanneer je een satéprikker in de cake steekt en hij komt er droog uit, is de cake gaar.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review