Hemelse limoencake

hemelse cake

Hemelse limoencake

Deze limoencake is heerlijk fris en een klein beetje klef. Precies zoals een goede cake hoort te zijn dus.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 cake

Keukenspullen

  • Cakevorm
  • Satéprikkers

Ingrediënten
 

Cake

  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 el limoenrasp
  • 2 el limoensap
  • 250 ml dikke yoghurt
  • 250 gr suiker
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

Frosting

  • 60 ml limoensap
  • 70 gr suiker

Aan de slag
 

Cake

  • Verwarm de oven tot 175°C.
  • Mix alle ingrediënten in een kom, met een mixer of de keukenmachine (ik ♥ KitchenAid) tot een mooi glad beslag.
  • Giet het in een ingevette cakevorm of tulbandvorm
  • Zet de vorm een uur in de oven.

Frosting

  • Meng de ingrediënten vlug met een lepeltje. Laat het niet geheel oplossen, de kristallen moeten zichtbaar blijven.
  • Smeer de nog warme cake hier mee in en laat het afkoelen... als je kunt!

 

Doe de priktest

Wanneer je een satéprikker in de cake steekt en hij komt er droog uit, is de cake gaar.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *