Inspiratie: dagmenu #2

Tussendoortjes doe ik eigenlijk zelden aan, maar mocht ik tussendoor toch trek krijgen dan neem ik lekker een stuk fruit of een zelfgemaakte energiereep. En eigenlijk eindig ik de dag steevast met een handje noten. Dit kunnen ongebrande en ongezouten cashewnoten zijn of pecannoten, maar ook walnoten staan hoog op mijn lekker-lijstje. Ik hoop je met dit dagmenu op ideeën te brengen.

Ontbijt: yoghurt, granen en fruit

Ingrediënten: Oatly Greek style yoghurt, granola of muesli, fruit, lijnzaad

Totale bereidingstijd: 5 minuten

Ik kan echt heel erg genieten van mijn ontbijt. Dit ontbijt is niet alleen lekker, maar ook nog eens supersnel klaar. Schep wat plantaardige yoghurt in een schaaltje, doe er een lepel gebroken lijnzaad en een paar lepels granola bij. Roer het eventueel door elkaar. Verdeel er wat vers fruit over, bijvoorbeeld blauwe bessen en banaan en klaar ben je. Manlief houdt het nog steeds bij mijn zelfgemaakte yoghurt en ik voeg er voor mezelf nog altijd wat notenpasta aan toe. Bijvoorbeeld deze hazelnootpasta of 100% pindakaas uit de supermarkt.

dagmenu
Er ligt echt yoghurt in dit schaaltje

Lunch: tortilla’s met hummus en kiemgroenten

Ingrediënten: (volkoren) tortilla’s, pikante hummus, kiemgroenten en sla naar keuze

Totale bereidingstijd: 5 minuten

Je kunt de tortilla’s eventueel wat verwarmen in een droge koekenpan of in de magnetron, maar ik eet ze meestal gewoon zo. Hummus is echt zó gepiept met een krachtige blender of keukenmachine. Kiemgroenten staan bij mij meestal op het aanrecht, maar als ik ze in de supermarkt koop dan neem ik altijd een bakje met verschillende soorten. Meestal een pikant trio. De sla die ik er eventueel bij doe wisselt nogal eens: van gewone bladsla tot romaine tot een zakje kant en klaar mix salade.

Doe een flinke schep hummus op de tortilla en verdeel het enigszins, maar laat de randen vrij. Verdeel de kiemgroenten en sla erover. Vouw één kant een beetje naar het midden, draai een kwart slag en vouw de twee zijkanten naar het midden. Óf maak er een vierkant pakketje van.

kiemgroenten
Kiemgroenten zijn overal lekker bij

Diner: Chinese wokgroenten met supersnelle pindasaus

Ingrediënten: zak Chinese wokgroenten van 400 gram (!), 100% pindakaas, sojasaus, sesamolie, knoflook, uienpoeder, kokend water

Totale bereidingstijd: 15 minuten maximaal

In een wok verhit ik een paar druppels (!) olie en gooi de zak wokgroenten er in leeg. Regelmatig roeren. Af en toe giet ik er een theelepel water bij tegen het aanbranden. Op deze manier gebruik ik zo min mogelijk olie, er zit namelijk al genoeg in de supersnelle pindasaus.

Terwijl de groenten in de pan liggen te bakken begin ik aan de pindasaus. Veel simpeler dan dit zul je niet gauw tegenkomen denk ik. Onthoud 3-2-1…

Neem 3 eetlepels pindakaas naar keuze, giet daar 2 eetlepels Kikkoman sojasaus (groene dop, minder zout) bij en 1 eetlepel sesamolie. Strooi er naar smaak knoflook en uienpoeder bij of gebruik een verse teen knoflook. Roer alles goed door elkaar. Voor wat extra pit kun je er wat sriracha bij doen, mijn favoriet. Giet er steeds een beetje kokend water bij, totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Klaar!

Klaar? Ja klaar, ik verwarm het verder niet. Heb je liever warme pindasaus dan kun je er voor kiezen om het schaaltje een paar seconden in de magnetron te zetten natuurlijk.

Zoals je ziet heb ik er verder niets bij, ik kan hier echt heel erg van genieten. Maar mocht je het te sober vinden; bak dan wat tofublokjes of tempeh en serveer er een beetje plantaardige kroepoek bij.

dagmenu
400 gram groenten eet je zó weg

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie