Inspiratie: dagmenu #3

Ook al ben ik wel dol op koken, ik maak het mezelf wel graag makkelijk! Daarom eet ik redelijk vaak overnight oats voor ontbijt. Het is makkelijk en door een beetje creatief te zijn heb je toch iedere keer weer een andere smaak. Tijdens de lunch vind ik een soepje of een restje van het avondeten prima. Maar als broodmens heb ik toch ook gewoon graag een ‘ordinaire boterham’. Sinds ik geen kaas meer eet, is zelfs de boterham een creatiever gerecht geworden. Heel veel maak ik zelf, zo ook de zuurkool voor de stamppot van het avondeten in deze post.

Ontbijt: Peren overnight oats

Ingrediënten: havervlokken, chiazaad, melk, yoghurt, peer, kaneel, nootmuskaat, agavesiroop (optioneel), pecannoten

Totale bereidingstijd: 5 minuten

Overnight oats is echt mijn standaard ontbijt, maar ik hou er toch van om steeds weer wat anders te eten. Deze peren overnight oats is een heerlijke welkome afwisseling.

peren overnight oats

Lunch: Volkoren brood met beleg

Drie volkoren boterhammen, want anders heb ik binnen twee tellen weer honger! En ook hier hou ik van variatie, dus lekker belegd met hummus en kiemgroenten, pindakaas en banaan en doperwten-munt puree met salade.

Diner: Stamppot rode zuurkool

Ingrediënten: zuurkool, vegan worst, aardappelen, peper en zout

Totale bereidingstijd: 20 minuten

De zuurkool had ik natuurlijk al eerder gemaakt, want dat heb je niet in 20 minuten op tafel! Ik ga er dus even van uit dat jij de zuurkool ook al eerder hebt gemaakt. Anders kun je nu nog even naar de winkel rennen, maar daar zul je geen rode zuurkool aantreffen.

Kook de aardappelen zoals je gewend bent en giet ze af. Kook de zuurkool een kwartiertje. Breng de aardappelen en zuurkool bij elkaar en stamp ze fijn. Voeg eventueel een klontje plantaardige boter toe om het wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout. Na het fiasco van de vorige rookworst, besloot ik nog één keer een poging te wagen. Ik kocht de vegan rookworst van Appie eigen merk. Deze kun je – net als een ‘gewone rookworst’ – in de magnetron verwarmen.

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie