Peren overnight oats

Zonder nadenken een voedzaam en gezond ontbijt pakken uit de koelkast? Dat kan met overnight oats!

Peren overnight oats

Lees hier hoe je peren overnight oats maakt. Het is een van de meest simpele ontbijtgerechten. Supersnel en makkelijk te bereiden. Ik maak overnight oats altijd terwijl ik nog aan tafel zit, na te genieten van de maaltijd.

peren overnight oats

Geniet jij graag van een gezond en voedzaam ontbijt? Wil je daar het liefst niet al te veel werk aan hebben op de vroege morgen? Dan is overnight oats echt iets voor jou! ‘s Avonds voeg je een paar ingrediënten bij elkaar in een afsluitbare pot en ‘s morgens kun je genieten. Je hebt er dus zelfs geen extra afwas van.

Het leuke van overnight oats is dat je er alle kanten mee uit kunt. Je kunt de toppings eindeloos aanpassen naar eigen smaak en creativiteit.

peren overnight oats

De basis ingrediënten van peren overnight oats

Goed beschouwd heb je voor overnight oats enkel havervlokken en melk nodig. Maar ik voeg er graag wat yoghurt en chiazaad aan toe.

  • Havervlokken: gebruik liever vlokken dan de fijnere havermout. Havervlokken zijn van nature glutenvrij, maar controleer de verpakking of er geen gluten bevattende producten in dezelfde ruimte worden verwerkt.
  • Melk: hiervoor kun je gewone melk of een plantaardige variant gebruiken (bijvoorbeeld amandelmelk of cashewmelk)
  • Yoghurt: door yoghurt toe te voegen worden de overnight oats extra romig. Vervang eventueel door een zuivelvrije yoghurt.
  • Chiazaad: voeg ik graag toe vanwege de vezels en het voedzame effect (de gezondheidsvoordelen van chiazaad).
  • Ahornsiroop: deze natuurlijk zoetstof is, net als honing, heerlijk in overnight oats. Gebruik zoveel of zo weinig als je wil, je kunt het ook helemaal weg laten.
peren overnight oats

Hoe maak je peren overnight oats

Overnight oats maak ik altijd gelijk in mason jars zodat ik geen extra afwas heb. Ik gebruik wel de potten met brede opening, omdat het anders niet handig eten is. Bovendien vind ik het leuk staan en kan ik het eventueel mee nemen onderweg. Maar ieder andere afsluitbare pot of bak werkt ook prima natuurlijk.

  1. Mengen en roeren. Meng de havervlokken, chiazaadjes, melk en yoghurt en roer het goed door elkaar.
  2. Afsluiten en wegzetten in de koelkast.
  3. Garneren en serveren. De volgende morgen garneer je de overnight oats met peer, pecannoten, kaneel en nootmuskaat.

Er is nog een manier, waardoor je ‘s morgens helemaal niets meer hoeft te doen! Bekijk het printbare recept hieronder.

Bewaren en houdbaarheid

Het recept is voor één persoon. Je kunt iedere dag een nieuwe portie maken, maar je kunt ook vooruit werken (meal prep). Door het aantal bij porties te veranderen, veranderen ook de hoeveelheden in de ingrediëntenlijst mee.

Net als chiapudding is overnight oats een dag of vijf houdbaar in de koelkast. Heb je er al fruit in verwerkt of de overnight oats al gegarneerd met fruit, dan zou ik het wat sneller opeten.

Vind je een koud ontbijt niet lekker? Maak dan alleen de overnight oats basis en garneer later. Je kunt overnight oats namelijk prima opwarmen in een pan op laag vuur of in de magnetron.

Meer ontbijt suggesties

Variatie in voeding is belangrijk, ook voor het ontbijt. Probeer daarom ook eens een van de volgende ontbijtjes.

Peren overnight oats

Peren overnight oats

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Zonder nadenken een voedzaam en gezond ontbijt pakken uit de koelkast? Dat kan met overnight oats!
Print recept Pin recept
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

Overnight oats

  • ½ cup havervlokken
  • 1 el chiazaad
  • ½ cup melk
  • ¼ cup yoghurt
  • 1 el ahornsiroop (optioneel)

Toppings

  • ½ tl kaneel
  • 1 snuf nootmuskaat
  • ½ peer (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 el pecannoten (grof gehakt)

Instructies
 

Bereidingswijze 1 ('s morgens nog wat doen)

  • Doe alle ingrediënten voor de overnight oats in een afsluitbare glazen pot en roer alles goed door elkaar.
  • Sluit de pot af en zet de overnight oats een nacht in de koelkast.
  • De volgende ochtend roer je de kaneel en nootmuskaat door het ontbijt en garneer je het met de stukjes peer en pecannoten.

Bereidingswijze 2 ('s morgens gelijk eten)

  • Doe alle ingrediënten in een afsluitbare glazen pot en roer alles goed door elkaar.
  • Sluit de pot vervolgens af en zet het in de koelkast tot gebruik.
Ontbijt
Nederlands
Bananen overnight oats, Overnight oats recept, Peren overnight oats
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info