Lees hier hoe je peren overnight oats maakt. Het is een van de meest simpele ontbijtgerechten. Supersnel en makkelijk te bereiden. Ik maak overnight oats altijd terwijl ik nog aan tafel zit, na te genieten van de maaltijd.
Geniet jij graag van een gezond en voedzaam ontbijt? Wil je daar het liefst niet al te veel werk aan hebben op de vroege morgen? Dan is overnight oats echt iets voor jou! ’s Avonds voeg je een paar ingrediënten bij elkaar in een afsluitbare pot en ’s morgens kun je genieten. Je hebt er dus zelfs geen extra afwas van.
Het leuke van overnight oats is dat je er alle kanten mee uit kunt. Je kunt de toppings eindeloos aanpassen naar eigen smaak en creativiteit.

Recept peren overnight oats

Opmerking bij de ingrediënten
- Havervlokken – gebruik liever vlokken dan de fijnere havermout.
- Melk – gebruik de soort die je al in huis hebt. Meestal gebruik ik Oatly sinaasappel mango omdat het zo makkelijk is. Maar het liefst gebruik toch mijn zelfgemaakte amandelmelk of cashewmelk)
- Yoghurt – door yoghurt toe te voegen worden de overnight oats extra romig. Gebruik liefst een ongezoete variant.
- Chiazaad – voeg ik graag toe vanwege de vezels en het voedzame effect (lees ook de gezondheidsvoordelen van chiazaad).

Bewaren en houdbaarheid
Overnight oats maak ik altijd gelijk in mason jars zodat ik geen extra afwas heb. Ik gebruik wel de potten met brede opening, omdat het anders niet handig eten is. Bovendien vind ik het leuk staan en kan ik het eventueel mee nemen onderweg. Maar ieder andere afsluitbare pot of bak werkt ook prima natuurlijk.
Het recept is voor één persoon. Je kunt iedere dag een nieuwe portie maken, maar je kunt ook vooruit werken (meal prep).
Net als chiapudding is overnight oats een dag of vijf houdbaar in de koelkast. Heb je er al fruit in verwerkt of de overnight oats al gegarneerd met fruit, dan zou ik het wat sneller opeten.
Vind je een koud ontbijt niet lekker? Maak dan alleen de overnight oats basis en garneer later. Je kunt overnight oats namelijk prima opwarmen in een pan op laag vuur of in de magnetron.
Meer ontbijt suggesties
Variatie in voeding is belangrijk, ook voor het ontbijt. Probeer daarom ook eens een van de volgende ontbijtjes.
- Yoghurt met appelcompôte
- Vegetarische shakshuka
- Havermout muffins
- Geroosterd brood met vruchtenspread
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!