Maaltijdsalade met bakbanaan en meer

Maaltijdsalade

Geen idee eigenlijk of dat nog steeds zo is, maar ‘vroeger’ vond men salades iets voor de zomer en stamppotten at je alleen in de winter. Vond dat toen al kul en nu nog steeds. Je zal maar net in juli trek hebben in een stamppot… Het is nu januari en ik had trek in een salade, dus ondanks de gure wind stond er bij ons een salade op tafel! Deze maaltijdsalade met o.a. bakbanaan is echt ontzettend lekker en vult ook nog eens goed!

Variatie

Heb je flinke trek en lijkt onderstaande je niet genoeg? Kook dan 1 à 2 zoete aardappels, snijd in blokjes en bak ze even op. Schep dit door de salade. Maar wel vlak voor het serveren, anders wordt de sla te slap. In plaats van gemengde noten kun je natuurlijk ook zaden & pitten nemen. De kipfilet kun je vervangen door gerookte kip, pulled pork of in zijn geheel weglaten natuurlijk.

Hou jij van salades? Wil je jouw favoriete recept met ons delen in de comments hieronder? Zou ik erg leuk vinden!

maaltijdsalade

Maaltijdsalade met o.a. bakbaan en pulled chicken

Kook: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 kipfilet, ca. 200 gram
  • 2 maggiblokjes
  • 1 tl honing
  • 1 tl harissa
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl ketjap asin
  • peper en zout
  • 1 bakbanaan
  • 2 el kokosolie
  • 1 zak veldsla
  • ½ zak rucola
  • 1 avocado
  • 50 gram gemengde noten
  • 50 gram kokos
  • ½ limoen

Instructies

  • Kook de eieren net niet hard, laat ze schrikken en zet ze weg tot gebruik.
  • Neem een pan die groot genoeg is voor de kipfilet. Breng water aan de kook en doe de maggiblokjes erbij. Leg de kip in de pan en kook vervolgens 10 à 15 minuten.
  • Haal de kip uit de pan. Maak hier pulled chicken van. Je kunt dit doen met twee vorken of met behulp van de KitchenAid als je hierover beschikt.
  • Doe de pulled chicken in een kom en voeg hieraan de honing, harissa, sesamolie en ketjap asin aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de bakbanaan nu in dikke plakken. Ik kreeg er tien plakken uit. Verhit de helft van de kokosolie in een koekenpan (gebruik de kleinste pit) en draai het vuur laag. Leg de plakken banaan erin en laat het zachtjes garen. Keer om als één kant bruin begint te worden. Als de banaan zacht aanvoelt haal je het uit de pan. Leg de banaan op een snijplank en plet met een spatel of koksmes de plakken. Doe ze dan weer terug in de pan op hoog vuur. Als beide kanten lekker gekleurd zijn – niet knapperig – haal je ze uit de pan om even uit te laten lekken.
  • Ondertussen verhit je de rest van de kokosolie in een andere pan en bak je hierin de pulled chicken tot het licht knapperig is.
  • Meng nu de rucola en de veldsla (of andere sla naar keuze) en leg in een mooie schaal. Hak de noten grof en leg in een hoopje op de sla. Snijd de verse kokos in kleine plakjes en leg ook in een hoopje op de sla. Halver de eieren en leg op de sla.
  • Halveer de acovado, verwijder de pit en de schil en snijd in dunnen plakjes. Leg op de sla. Voeg nu de bakbanaan en kip toe.
  • Knijp nu de limoen uit boven de sla. Eet smakelijk.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 998kcal | Koolhydraten: 56gr | Eiwit: 44gr | Vet: 71gr | Waarvan verzadigd: 30gr | Waarvan onverzadigd: 11gr | Cholesterol: 269mg | Zout: 660gr | Vezels: 13gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

De saladeschaal van de foto kreeg manlievv in zijn kerstpakket en ik was er meteen helemaal verliefd op. Lekker ruim (3 liter) en het slabestek is geïntegreerd in de bak. Blijkbaar is de schaal er ook nog een maat groter (4,5 liter) en ze zijn te koop op Bol.com.

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie