Je kunt deze “taart” natuurlijk ook met dunnere laagjes afwerken, dan lijkt het een beetje op de Italiaanse lasagne. Nou ja, vanwege de laagjes dan, want voor de rest gebruik je hier aardappelen in plaats van pastabladen.
Dit gerecht kun je makkelijk van tevoren klaarmaken. Je hoeft het dan alleen maar op te warmen in de oven. Leg in dat geval even wat folie op de schaal, om te voorkomen dat de kaas verbrandt.
Manchego
Manchego is een schapenkaas en dankt zijn naam aan het schapenras Manchego. Het heeft een licht pikante en zout smaak. Het is te koop bij o.a. AH. Heb je geen manchego in huis of blief je geen schapenkaas? Neem dan een kaas die je wel lekker vindt, als het maar een beetje een pittige kaas is.
Erbij…
De een vindt aardappelen groenten en is dus wel klaar met dit gerecht. De ander wil er toch liever groenten bij omdat hij/zij de aardappel niet als groente ziet. En ik? Ik had nog rauwkost in de koelkast wat nodig op moest, dus dat heb ik er maar bij gegeten. Maar overheerlijke kakelverse doperwten – zo uit de tuin – lijken mij hier ook geweldig bij.
Rauw of niet?
Als je dan de schotel uit de oven haalt en je snijd de pastel aan, dan schrik je als je de tussenlaag – het vlees – ziet. Het is niet rauw, echt niet, maar door de spek, het gehakt en de tomaten krijgt het geheel een rauwrode kleur.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!