Wat je allemaal wel niet met onze simpele aardappel kunt doen… deze perkedel (balletje/koekje/kroketje) kentang (aardappel) daging (rundvlees) zijn toch wel zo lekker! Je kunt ze serveren als snack bij de borrel, als bijgerecht bij een rijsttafel of nou ja, gewoon serveren die hap! Zowel koud (lauw) als warm lekker.
Vegetariër?
Geen enkel probleem natuurlijk. Want dan maak je in plaats van perkedel kentang daging alleen maar perkedel kentang. Alles is hetzelfde zoals hieronder beschreven, je laat alleen het vlees achterwege. Je krijgt dan een soort platgeslagen aardappelkroketjes die heerlijk gekruid zijn.
Sausje erbij?
De perkedel zijn pittig van zichzelf, maar een dipsausje is natuurlijk altijd lekker. Geen idee wat voor sausje ik er bij zou maken, dus mijn licht even opgestoken bij de Facebookgroep. Daar kwam men al gauw met tjolo-tjolo. Ik had geen idee wat dat was, dus maar even erbij gezocht. Dat is een ketjapsausje wat me heel erg lekker leek, maar ik was nog niet helemaal overtuigd. Toen kwam er een zoetzuur gembersausje voorbij. Dat was al meer wat ik eigenlijk in gedachte had.
Uiteindelijk ben ik toch gegaan voor de chilisaus omdat de perkedel al pittig genoeg van zichzelf waren. Bij een volgende ronde ga ik voor het zoetzure gembersausje en daarna voor de tjolo-tjolo. Ik laat dus nog wel weten wat het lekkerste sausje erbij is. Nou ja, voor mij dan… smaken verschillen tenslotte.
Ontplofte keuken
Ik ben al een paar dagen continu bezig in de keuken en hij lijkt nu dan ook volledig ontploft te zijn. Overal ligt rommel: kruidenpotjes, kruiden, messen, verschillende soorten ui en knoflook. Gasfornuis ziet er niet uit. Kastdeurtjes kun je uit veiligheidsoverwegingen ook maar beter dicht laten. Maar gelukkig heb ik de afgelopen tijd zoveel gemaakt dat mijn vriezers uitpuilen. Dan kan ik me nu gaan storten op het volledige puinruimen in de keuken.
Ik kan keurig netjes koken, maar dat is nu absoluut niet meer terug te zien!
Ben jij een nette keukenprinses of een rommelige fanatiekeling?
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!
Net de perkedel gemaakt. Prima gelukt. Goed recept.
Dankjewel, fijn dat het goed gelukt is. Fijne feestdagen 🤶
Hallo, ik wil dit graag gaan maken. Er zijn 3 eieren nodig en aan het einde 2 met de paneermeel. Waar moet ik het eerste ei toevoegen?
Hej Brigitte, dat is even een foutje zeg! Dank voor de melding. Ik heb het aangepast in het recept. Je hebt 1 ei nodig bij de puree, gehakt etc. Ik hoop dat het je smaakt.