Runderstoof met kastanjes en aardappelen

Tegenwoordig heb ik bijna altijd wel kastanjes in huis. Nog steeds vind ik het een vreemd product om mee te werken, maar smakelijk is het wel. Alhoewel het natuurlijk absoluut niet lijkt op de heerlijke gepofte kastanjes met zout zoals je ze in Spanje of Portugal krijgt (of Frankrijk of… nou ja, waar dan ook). Deze runderstoof met kastanjes en aardappelen is niet alleen heel erg lekker, het is ook heel erg voedzaam.

Aardappelen

Eigenlijk eten wij nooit aardappelen, we houden er allebei niet van. Maar tortilla vinden we wel altijd lekker en onlangs heb ik nog wat meer recepten met aardappel gemaakt en dat vonden we ook lekker. Dus het repertoire met aardappelen moet uitgebreid worden! Zo kwam ik uit op deze stoofschotel met kastanjes en aardappelen.

Oorspronkelijk komt de aardappel uit Zuid-Amerika en is sinds de 16e eeuw een van de basisvoedingsmiddelen. In o.a. België en Nederland wordt de aardappel gezien als maaltijddrager, terwijl in andere landen de aardappel onder de groentensoorten valt.

Aardappelen zijn rijk aan koolhydraten, dit recept is dus absoluut niet geschikt indien je een koolhydraatarm dieet volgt. Wist je trouwens dat er wereldwijd wel 4000 aardappelrassen zijn?

Ik had er brood en aioli bij, alhoewel de aioli eigenlijk te sterk was voor bij dit gerecht.

runderstoof met kastanjes en aardappelen

Runderstoof met kastanjes en aardappelen

Kook: 8 uur 15 minuten
Porties (aanpasbaar):10 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 2 kilo runderlappen
  • 4 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gram gekookte kastanjes
  • 1 kilo aardappels
  • 2 takjes oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 mespunt venkelzaad
  • peper en zout
  • 200 ml water
  • 1 blokje runderbouillon
  • 2 el olijfolie

Toevoegen vlak voor opdienen

  • 2 el peterselie

Instructies

  • Leg het vlees in de slowcooker.
  • Verwarm de olie in een pan en bak hierin de in halve ringen gesneden uien en de geplette – vervolgens grof gehakte – knoflook.
  • Als de uien glazig zijn voeg je de kastanjes en de in dobbelstenen gesneden aardappelen toe. Bak dit nog even mee.
  • Voeg nu de oregano, tijm en het venkelzaad toe. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel er een bouillonblokje boven en giet het water erbij. Laat het even pruttelen.
  • Giet de inhoud van de pan nu over het vlees in de slowcooker. Zet hem op low en stel de timer in op 8 uur.
  • Vlak voor het serveren bestrooien met fijngehakte peterselie.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

FOTO: PIXABAY

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

2 gedachten over “Runderstoof met kastanjes en aardappelen”

  1. Hoi Sylvia,

    Ziet er heerlijk uit.
    Ik heb echter geen slowcooker.
    Is dit gerecht ook te bereiden in bijvoorbeeld een braadpan?
    Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    Beantwoorden
    • Hej Manolito, net als al jouw vorige vragen bij slowcooker recepten kan ik je ook hier vertellen dat dat mogelijk is. Neem een pan met dikke bodem, gebruik een vlamverdeler, laag vuur en zorg dat het gerecht niet droogkookt. Paar uur stoven. Klaar. Voor alle recepten in de slowcooker geldt dat het ook op het vuur of in een oven bereid kan worden. Succes!
      Hartelijke groet,
      Sylvia

      Beantwoorden

Plaats een reactie