Runderstoof met kastanjes en aardappelen

Tegenwoordig heb ik bijna altijd wel kastanjes in huis. Nog steeds vind ik het een vreemd product om mee te werken, maar smakelijk is het wel. Alhoewel het natuurlijk absoluut niet lijkt op de heerlijke gepofte kastanjes met zout zoals je ze in Spanje of Portugal krijgt (of Frankrijk of… nou ja, waar dan ook). Deze runderstoof met kastanjes en aardappelen is niet alleen heel erg lekker, het is ook heel erg voedzaam.

Aardappelen

Eigenlijk eten wij nooit aardappelen, we houden er allebei niet van. Maar tortilla vinden we wel altijd lekker en onlangs heb ik nog wat meer recepten met aardappel gemaakt en dat vonden we ook lekker. Dus het repertoire met aardappelen moet uitgebreid worden! Zo kwam ik uit op deze stoofschotel met kastanjes en aardappelen.

Oorspronkelijk komt de aardappel uit Zuid-Amerika en is sinds de 16e eeuw een van de basisvoedingsmiddelen. In o.a. België en Nederland wordt de aardappel gezien als maaltijddrager, terwijl in andere landen de aardappel onder de groentensoorten valt.

Aardappelen zijn rijk aan koolhydraten, dit recept is dus absoluut niet geschikt indien je een koolhydraatarm dieet volgt. Wist je trouwens dat er wereldwijd wel 4000 aardappelrassen zijn?

Ik had er brood en aioli bij, alhoewel de aioli eigenlijk te sterk was voor bij dit gerecht.

runderstoof met kastanjes en aardappelen

Runderstoof met kastanjes en aardappelen

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Porties: 10 personen
Calorieën: 668kcal

Ingrediënten
 

  • 2 kilo runderlappen
  • 4 uien ((of 2 grote))
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gram gekookte kastanjes
  • 1 kilo aardappels
  • 2 takjes oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 mespunt venkelzaad
  • peper en zout
  • 200 ml water
  • 1 bouillonblokje ((rund))
  • 2 el olijfolie

Toevoegen vlak voor opdienen

  • 2 el peterselie

Aan de slag
 

  • Leg het vlees in de slowcooker.
  • Verwarm de olie in een pan en bak hierin de in halve ringen gesneden uien en de geplette - vervolgens grof gehakte - knoflook.
    uien en knoflook
  • Als de uien glazig zijn voeg je de kastanjes en de in dobbelstenen gesneden aardappelen toe. Bak dit nog even mee.
  • Voeg nu de oregano, tijm en het venkelzaad toe. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel er een bouillonblokje boven en giet het water erbij. Laat het even pruttelen.
  • Giet de inhoud van de pan nu over het vlees in de slowcooker. Zet hem op low en stel de timer in op 8 uur.
    runderstoof met kastanjes en aardappelen
  • Vlak voor het serveren bestrooien met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarde

Calories: 668kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 54g | Fat: 41g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 18g | Cholesterol: 174mg | Sodium: 776mg | Potassium: 779mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g
Was het lekker of heb je nog een vraag? Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *