Ouderwetse runderstoof zoals oma het maakte, maar dan uit de slowcooker

Geen idee hoe het met jou staat, maar zodra de herfst aanbreekt heb ik een onbedwingbare drang om stoofpotten te eten. Slowcooker, oven, gas of petroleumstel: het maakt me niet uit. Als het hele huis maar ruikt naar stoofpot. Deze ouderwetse runderstoof geeft me dat gevoel als geen ander gerecht.

Bier & Koek

Door het bier en de koekkruiden ruikt het hele huis lekker en krijgt de stoofpot ook nog eens een mooi donker kleurtje. Meestal gooi ik het vlees direct in de slowcooker, maar een enkele keer besteed ik er meer tijd aan, zoals met deze ouderwetse runderstoof. Lekker eerst even aanbraden, uien vast wat bakken, blussen met het bier. Ik hou er zo van.

Groot inslaan

Aangezien ik in het gelukkige bezit ben van drie slowcookers sla ik meestal een aantal kilo stoofvlees tegelijk in, zodat ik ze allemaal aan het werk kan zetten. Het is even een klein beetje voorbereiden, maar dan heb je een flink aantal dagen het lekkerste vlees wat je je maar kunt bedenken.

Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en doperwten.

ouderwetse runderstoof

Runderstoof uit de slowcooker

5 van 1 stem
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Porties: 6 personen
Calorieën: 443kcal

Ingrediënten

  • 1 kilo runderriblap
  • 1 a 2 el bloem
  • 2 uien (of 1 grote)
  • 4 tenen knoflook
  • ½ tl koekkruiden
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 1 mespunt kruidnagel
  • 1 flesje bier

Instructies

  • Snijd het vlees in grote brokken en bestoof met het bloem. En dat mesje ligt er natuurlijk niet voor het snijden van het vlees, maar om wat boter af te snijden en in de pan te doen 😉
    ouderwetse runderstoof
  • Verwarm boter en/of olie in een pan en bak het vlees op hoog vuur rondom aan. Schep het vlees over naar de slowcooker.
  • Bak in het achtergebleven vet de in halve ringen gesneden uien en geplette tenen knoflook.
    uien en knoflook
  • Zodra de uien zacht zijn voeg je de kruiden toe, roer het nog even door en blus het dan af met het bier. Ik gebruikte een dubbele trappist van La Trappe.
    ouderwetse runderstoof
  • Giet het mengsel bij het vlees in de slowcooker.
    ouderwetse runderstoof
  • Zet de slowcooker op low en stel de timer in op 8 uur.

Nutrition

Calories: 443kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 43g | Fat: 24g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 127mg | Sodium: 123mg | Potassium: 655mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 1g

2 thoughts on “Ouderwetse runderstoof zoals oma het maakte, maar dan uit de slowcooker

    1. Hej Herman, ik ken de Bosch autocook pro niet en heb dan ook even moeten Googlen. Wat een geweldig apparaat lijkt me dat zeg! Maar goed, om jouw vraag te beantwoorden: ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee. Wel kwam ik een recept van een groentestoofschotel tegen die gemaakt is in de autocook pro, dit werd gedaan op medium, 70 minuten. Wellicht dat je hier een antwoord kunt vinden *klik hier*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *