Pommes duchesse

Pommes duchesse vind ik toch wel zo’n feestelijk tintje hebben. Waarschijnlijk omdat ik ze vroeger alleen rond de feestdagen te eten kreeg. Tegenwoordig wil ik ze nog wel eens vaker eten. Maar waarom zou je ze kant en klaar kopen, als je ze ook zelf kunt maken? Het is kinderlijk eenvoudig!

En je kunt ze al van tevoren maken. Dan hoef je ze alleen nog maar even te verwarmen, zo’n tien minuten voordat je aan tafel gaat. Invriezen moet volgens mij ook wel kunnen.

Heb jij ze al eens zelf gemaakt en misschien zelfs ingevroren? Laat maar weten. Tips zijn welkom!

pommes duchesse

Pommes duchesse

Porties: 25 stuks (ongeveer)
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen (kruimig)
  • 1 eidooier
  • 50 gram boter
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Kook de aardappelen in ruim water, met wat zout, gaar.
    pommes duchesse
  • Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan of in een kom. Stamp de aardappelen tot een gladde puree.
  • Voeg dan de eidooier en boter toe en spatel dit door de aardappelen.
  • Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    pommes duchesse
  • Doe het smeuïge mengsel in een spuitzak (gebruik een kartel spuitmond) en spuit toefjes puree op een met bakvel beklede bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review