Pommes duchesse

Pommes duchesse vind ik toch wel zo’n feestelijk tintje hebben. Waarschijnlijk omdat ik ze vroeger alleen rond de feestdagen te eten kreeg. Tegenwoordig wil ik ze nog wel eens vaker eten. Maar waarom zou je ze kant en klaar kopen, als je ze ook zelf kunt maken? Het is kinderlijk eenvoudig!

En je kunt ze al van tevoren maken. Dan hoef je ze alleen nog maar even te verwarmen, zo’n tien minuten voordat je aan tafel gaat. Invriezen moet volgens mij ook wel kunnen.

Heb jij ze al eens zelf gemaakt en misschien zelfs ingevroren? Laat maar weten. Tips zijn welkom!

pommes duchesse

Pommes duchesse

Kook: 45 minuten
Porties (aanpasbaar):25 stuks (ongeveer)

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 eidooier
  • 50 gram boter
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Kook de aardappelen in ruim water, met wat zout, gaar.
  • Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan of in een kom. Stamp de aardappelen tot een gladde puree.
  • Voeg dan de eidooier en boter toe en spatel dit door de aardappelen.
  • Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Doe het smeuïge mengsel in een spuitzak (gebruik een kartel spuitmond) en spuit toefjes puree op een met bakvel beklede bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie