Quiche Lorraine

Het einde van het kampeerseizoen is dan nu toch werkelijk aangebroken. Vorige week was manlief bezig met bonuszoon om twee kampeerplekken winterklaar te maken en twee voortenten af te breken. Ondertussen was ik bezig in caravan 1 (schoonouders) om die leeg te halen en met de Franse slag schoon te maken. Met de Franse slag omdat mijn schoonmoeder de caravan elke week volledig sopt volgens mij. Nou ja, overdrijven mag best even een beetje. De caravan had in ieder geval bepaald geen grote beurt nodig.

Maar goed, dit weekend moest ook onze eigen caravan er aan geloven. Alles leeg, opgeruimd, Franse slag schoongemaakt (ik doe in het voorjaar wel de grote schoonmaak) en de auto ingepakt. Die lag bijna op de grond zo zwaar beladen was ‘ie. Om een lang verhaal kort te maken: koken zat er gewoonweg niet meer in! We waren gebroken. En dan is zo’n quiche Lorraine echt helemaal geweldig. Snel klaar, geen poespas en toch lekker.

En de volgende dag lauw een puntje als ontbijt of lunch is zo mogelijk nog lekkerder. Eigenlijk moet je deze quiche Lorraine gewoon ook niet warm eten…

Heb je nog restjes groente in huis en wil je een wat meer gevulde quiche? Maak dan deze restjes-quiche.

quiche lorraine

Quiche Lorraine

Kook: 45 minuten
Porties (aanpasbaar):1 quiche

Ingrediënten

  • 1 pak kruimeldeeg
  • 100 gram spekblokjes
  • 100 gram hamblokjes
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 1 tl paprikapoeder
  • 75 gram geraspte kaas
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Vet een quichevorm in en bestrooi eventueel met wat bloem. Leg de lap deeg er in. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Bak de spekblokjes een beetje uit en giet ze af of strooi ze op keukenpapier.
  • Mix in een kom de eieren wat zout. Roer nu de room en paprikapoeder erdoor. Schep als laatste de kaas erdoor en kluts alles nog een keer goed.
  • Haal de quichevorm uit de koelkast en verdeel de ham- en spekblokjes over de bodem. Schenk nu het eimengsel erover.
  • Vouw het overhangende deeg terug naar binnen. En zet de schaal in het midden van de oven. De quiche is na ongeveer 45 minuten klaar.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 2828kcal | Koolhydraten: 168gr | Eiwit: 125gr | Vet: 182gr | Waarvan verzadigd: 87gr | Waarvan onverzadigd: 14gr | Cholesterol: 1248mg | Zout: 7236gr | Vezels: 9gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie