Doordat rabarber veel als nagerecht wordt gegeten, bijvoorbeeld met hangop, wordt het gezien als fruit. Toch is rabarber wel degelijk een groente! De plant heeft dikke frambozenrode stelen en grote bladeren. Voor zover ik weet worden alleen de stelen gegeten. Rabarber is zowel warm als koud lekker. Wedden dat je deze rabarbervlaai niet af kunt laten koelen?
Compote bereiden
Wil je de compote bewaren, maak dan een dubbele portie en ga wecken! Giet de compote in een schone weckpot en sluit die goed af. Na het vullen en het luchtdicht afsluiten van de pot, moet je de pot in een pan met water zetten. Neem een brede pan en zet de pot erin. Giet zoveel water in de pan tot de weckpot onder staat. Laat dit vervolgens 30 minuten koken.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!